A debreceni partyhimnusz #ZENEROVAT

DJ SuperStereo (azaz Laskai Viktor) nagyon nem bír magával. Amellett, hogy egyébként a Péterfy Bori & Love Bandben dobol, dj-producertként is nagyon aktív. Saját zenéiben az egyenlítőközeli gettóhangzást (a balkánt, a moombahtont vagy a tropicalbasst) keveri a legfrissebb tánczenei stílusokkal, ironikusan megidézve a panelek ablakából üvöltő nyári slágerek és az utcai karneválok hangulatát.

Az idén áprilisban kijött kelet-európai trash remekmű, a {url:https://www.youtube.com/[email protected] Foot Dancer} után júniusban újabb potenciális rádióslágert vett fel, ezúttal a Desert Royalból is ismert debreceni énekessel, Darabos Dáviddal. Jön az éj című számuk a 90-es évek dance zenéinek dallamvilágát házasítja össze mai house-alapokkal.

{**Hallgassátok meg!**}

Az ötlet akkor jött, amikor nemrég gyerekkori otthonában, Dévaványán járt. Elkapta a nosztalgia, és kitalálta, hogy csinál egy igazi, nyári, 90-es évekbeli dance slágert. Megírta az alapokat és az énektémát, amihez Tariska Szabolcs kitalálta a szöveget, majd felénekeltették Darabos Dáviddal, és rágitározott a Blind Myselfes Horváth István is.

{quote}Ami nekem nagyon tetszik a szövegben, hogy nem szakításról, és nem is összejövésről, hanem egy elmélyülő kapcsolatról szól. Nem kell komolyan venni, szerintem van benne egy jó adag humor is, de emellett egy kellemesen simogató dal született{/quote} – mondta Viktor a {url:http://recorder.blog.hu/2014/06/13/[email protected]}.

Közben a SuperStereo-Darabos-Tariska hármas már javában dolgozik a folytatáson: már keverés alatt van egy újabb dal, egy másikhoz pedig mostanában vették fel az éneket. Szeptemberre egy háromszámos EP-t terveznek, novemberben pedig végre megjelenhet az első SuperStereo-album is, amivel Viktor később koncertezni is szeretne majd.

{info}A legaktuálisabb és legmenőbb debreceni zenékkel foglalkozó rovatunk korábbi cikkeit megtalálod, ha a fölső sávban rákattintasz a {url:http://4024.debrecn.com/[email protected]#ZENEROVAT} fülre. A legjobb 2014-es számokat összegyűjtő playlistet pedig meghallgathatod a {url:https://soundcloud.com/4024hu/sets/[email protected] Soundcloundján}.{/info}

Read previous post:
Itt az év politikai videója
A debreceni partyhimnusz #ZENEROVAT (NEM JÓ A KÉP)
Close