Vége a Modemnek?

Majd csak csütörtökön dönt róla a közgyűlés, de egészen biztos, hogy át fog menni az indítvány, miszerint megszüntetnék a kft-t, ami jelenleg a Modemet működteti, és a Dérinek adnák át a kortárs múzeum irányítását.

{**Miért?**}

Az indoklás szerint egyrészt {*a kulturális szolgáltatások ésszerűsítése*} miatt van rá szükség. Mivel mindkét intézmény az önkormányzati fenntartású és a városi kasszát terhelik, egyszerűbb és olcsóbb, ha egy vezetés alá szervezik a kettőt.

Másrészt állítólag a Déri Múzeum gyűjteményének közel 80 százalékát “modern és kortárs alkotások” jelentik, bemutatásuk azonban kiállító tér hiánya miatt csupán minimális mértékben lehetséges, viszont így ezt a problémát is meg tudnák oldani.

Ezen kívül a döntésben valószínűleg nagy szerepet fog játszani a kínos {url:http://debrecn.tumblr.com/post/83758798640/[email protected]éplopásos ügy} is.

{**Mi lesz ezután?**}

Hogy mi lesz a Modem szakmai karakterével és arculatával, még nem tudni. Van azonban egy olyan érzésem, hogy a meglehetősen avítt és konzi művészet-szemléletű Déri vezetősége nem feltétlenül fog kulturális értéknek tekinteni egy polgárpukkasztó pop-artot vagy mondjuk egy elektronikus zenei party-t.

Forrás: Cívishír

Read previous post:
A vonatok nem közlekednek
Nem fogod elhinni hogy ő kicsoda
Close