4 debreceni kocsma, ahol kivetítőn nézheted a vb döntőt!

Szerintem nem kell részletezni, miért olyan király kocsmában meccset nézni. Bár nagyon sokan jobban szeretnek otthon, a kanapéból szurkolni, azért az teljesen más, amikor egész kocsma üvölt fel veled egyszerre. Nem beszélve arról, amikor {url:http://4024.hu/cikk/188-minden-nemet-gol-utan-ingyen-ouzo-jart-csodbe-ment-a-meccs-vegere—[email protected] kis akciókkal} lepik meg a vendégeket. De egyébként is, nyár van, hülyeség ilyenkor otthon ülni. Ha pedig szeretnénk valahogy pótolni a stadionhangulatot is, akkor már olyan helyet kell keresnünk, ahol van projektor vagy LED-fal is.

Debrecenben azonban nemcsak, hogy kevés open-air hely van, de idén az Artisjus is rászállt a vb vetítések jogaira. Egy kocsmának akár 100-200 ezer forintjába is kerülhetett, ha valamilyen óriáskivetítőről (projektor, LED-fal) akarta nyomni a meccseket. Ahhoz pedig sok sört kell eladni, így hát végül csak kevés hely tudta megengedni a vendégeinek ezt a luxust.

Mutatok nektek néhányat:

{***1. Al Capone***}
{info}Wesselényi utca 57. – {url:https://www.facebook.com/[email protected]}{/info}
{image:alcapone1.jpg}
A Petőfi tér valóban elég nyomasztó környék, az Al Capone ráadásul a börtön mellett is van, de mégis tök jó a hangulata.

{*TECHNIKA:*} A meccseket a szomszédos ház falára felrakott vászonra szokták vetíteni projektorral. A képminőség elképesztően szép, talán itt a legjobb.
{*KÉNYELEM:*} Nem jobb vagy rosszabb, mint bármelyik másik kocsmában. Kint asztalok vannak székekkel.
{*SÖR:*} Egy korsó csapolt Kőbányai 220, az Arany Ászok 270. Rágcsa: ropi 100, mogyoró 150 és Chips 300.
{*CIGIZÉS:*} Odakint lehet.

{***2. Lovarda***}
{info}Kassai út 26. – {url:https://www.facebook.com/[email protected]}{/info}
{image:lovarda1.png}
Pofonegyszerű: felhúzták az egyik, egyetemi bulikon is használt sátort, hoztak technikát, sörpadokat és egy pultot. Igazából több tényleg nem kell.

{*TECHNIKA:*} Náluk LED-fal van, aminek egész kiváló a minősége, eltekintve attól, hogy néha kicsit zizis a kép. E mellett két event hangfaluk és két mélynyomójuk is van, ami nagyon jól szól, az emberek karattyolása alig hallatszik mellette.
{*KÉNYELEM:*} A sörpadok nem a legkényelmesebb ülőalkalmatosságok a világon. 20-21 asztal van, 2-2 paddal, de ma este valószínű, hogy sokaknak a füvön kell majd ülniük.
{*SÖR:*} 200 Ft egy korsó csapolt Borsodi! És abszolút nincs vízíze. Illetve van kaja is: az egyetemi bulikról is jól ismert lángosos, a Hungarian Food kocsija most is itt lesz.
{*CIGIZÉS:*} A Sátorban nem lehet cigizni, ki kell fáradni.

E mellett bent a Lovardában is van vetítés, de ott olyan az egész hangulata, mintha iskolapadban lennél, vagy konferenciát néznél.

{***3. Teniszke***}
{info}Dóczy József utca 9. – {url:https://www.facebook.com/teniszke?ref=ts&[email protected]}{/info}
{image:tenniszke1.jpg}
Az egyetemi focipálya melletti Teniszke meccsvetítéseinek van a legkülönlegesebb hangulata. Gondoljatok már bele: mekkora királyság egy focipályán kivetítőről meccset nézni?

{*TECHNIKA:*} Itt egy hatalmas LED-fal van. A 4:3-as képarány miatt nem olyan jó az élmény, de legalább sötétedés előtt is élvezhető a képminőség. A hang elég gyenge – a teraszról szól egy kishangfal, és annyi.
{*KÉNYELEM:*} Itt is sörpadok vannak. Sokkal több, mint a Lovardában.
{*SÖR:*} Az csapolt korsó Arany Ászok 250, a Dreher 320 Ft. Hozzá rágcsa: Chips 300-ért vagy mogyoró 190-ért.
{*CIGIZÉS:*} Kint, a pályán nyugodtan lehet.

Nézzétek még meg Hofgárt Karcsi itt készült {url:http://vbparkdebrecen.tumblr.com/@fotóit}.

{***4. Roncsbár***}
{info}Csapó utca 27. {url:https://www.facebook.com/[email protected]}{/info}
{image:roncs1.jpg}
A Roncsbár alapból a legfelkapottabb kocsma a Debrecenben. A belvárosban van, könnyen megközelíthető, sokak szerint még trendi és különleges is. Most azzal nem foglalkozunk, hogy ez mennyire baromság, mert egyébként meccsnézésre tényleg nagyon megfelel.

{*TECHNIKA:*} Az udvaron összesen 5 projektort számoltam össze, leghátul pedig egy hatalmas vászon van, amin projektorral lehet nézni a mérkőzést. Mondani se kell, hogy ezen a legélvezetesebb a meccs. A hangtechnika viszont alapból nem a legjobb, és mivel itt meccs alatt is mindenki duruzsol, annyira nem teljes az élmény.
{*KÉNYELEM:*} Az udvarban sörpadok vannak és szimpla asztalok székekkel. Általában rengetegen szoktak lenni, de olyat még nem láttam, hogy ne lehetett volna leülni. Illetve található egy {url:http://static.debrecn.com/media/210/[email protected] rész} is, de szerintem undorító elitista buziság ilyesmit kitalálni is, tekintve, hogy kocsmában vagyunk. Aki privátban akar meccset nézni, az minek jön el egy kocsmába, ahol másfélszer annyi a sör, mint a boltban?
{*SÖR:*} A benti pulton kívül kint 3 helyen is lehet sört venni. Ottjártamkor egy korsó Sopronit 320-ért, Heineken-t 490-ért csapoltak, üvegesben csak Gössert láttam, az is alkoholmentes volt. Viszont van cider is, egy 0,33-as Somersby 310 Ft.
{*CIGIZÉS:*} Az udvaron nem mindenhol lehet cigizni, de leghátul, ahol a projektor is van, ott lehet nyugodtan.

{***Összegzés***}

{**Rangsor sörárak alapján:**}

{*1. Lovarda (200 Ft / korsó csapolt Borsodi)*}
2. Al Capone (220 Ft / korsó csapolt Kőbányai)
3. Teniszke (250 Ft / korsó csapolt Arany Ászok)
4. Roncsbár (320 Ft / korsó csapolt Soproni)

{**Rangsor kivetítő alapján:**}

{*1. Al Capone*}
2. Lovarda
3. Roncsbár
4. Teniszke

{**Rangsor hangulat alapján:**}

{*1. Roncsbár*}
2. Lovarda
3. Teniszke
4. Al Capone

Wi-fi mindenhol van, úgyhogy tweetelni, Facebookon tudósítani, vagy engem igazolni kommentekkel és lájkokkal, bárhol tudtok majd.

Read previous post:
Egy holland művész megfestette a saját gyerekrajzait
teszt
Close