A Nagy Debreceni Turitérkép

Mindenki tudja, hogy a turik manapság mennyire felkapottak. Ha nagyon okoskodni akarunk, ráfoghatjuk a gazdasági válságra, vagy okolhatjuk a vintage vackokat és göncöket iróniából magukra kapó hipsztereket, de az is igaz, hogy néha csinosabb ruhákat találunk egy filléres turkálóban mint akármelyik Fórumbeli butikban. Arról nem is beszélve, hogy akkor lehet csak igazán egyedi és hiteles a stílusunk, ha megküzdünk minden egyes ruhadarabért, amit hordunk, és nem csak lekapunk egyet a többi ugyanolyan közül a butikban.

Akárhogy is nézzük, kétségtelen, hogy

turizni irtó menő dolog.

Ezen a megállapításon felbátorodva a teljesség igénye nélkül hozzáláttunk elkészíteni A Nagy Debreceni Turitérképet.

Kimaradt volna valami a térképről? Nyugodtan írj nekünk, és frissítjük! E-mail: szerk@4024.hu

De biztos van köztetek, aki még abszolút nincs képben a debreceni turikultúrával, ezért a kedvükért azért mutatok néhányat az én saját kedvenc boltjaim közül is. Körbevezetlek titeket, de közben azért én is költök egy kis pénzt :)) A térképen ezeket világoskék izékkel jelöltem.

Debrecen turkálói sokféle igényt elégítenek ki. Átélhetjük az igazi turi élményt is kilós árakon, de az egyszerűbb válogatás kedvéért vállfákon lapozhatjuk végig a kínálatot, darabáron. Az utóbbiért van, hogy kicsit mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni: akár 4000 Ft-ba is kerülhet a szekrényünk új használtruhája. De eredeti árukhoz képest még így is nagyon olcsón juthatunk hozzá egy-egy angol márkához. A George, a Next, a New Look, és a Denim Co például igen kedvelt a turizók körében. Nálam a válfás helyek a nyerők.

Ott vannak például a Böszörményi úti turik

1. MEGA MARKET

A Böszörményi út 2. szám alatt, a Shell kúttal szemben négy turi is van, azonban az abszolút kedvenc az 1. emeleten lévő Mega Market Ruházat. 700 Ft a legdrágább nap, és mindennap egyre olcsóbb. Hétfőn, kedden és szerdán 3 óra után újabb darabok kerülnek vállfákra. Lehet kapni cipőket is, plüssfigurákat, angol dvd-ket, de természetesen a ruha teszi ki a kínálat 90%-át. Külön van rendezve a női-, férfi-, és a gyermekruházat. Érdemes benézni mindennap, tényleg nagyon jó darabokat lehet találni, és nem is kell annyira kutatni értük. A legjobb szerzeményem egy új, címkés Denim Co felső volt, amit 400 Ft-ért vettem.

Legalább 10 ezer forintomat költöttem már el náluk: ez vagy 6 pulcsi, 4 ruha, 4 felső, 1 kabát, 3 nadrág ára. Hibátlan állapotban! :) Próbafülke nincs, – bár ez leginkább a nadrágoknál lenne fontos – két tükör van, ahol megnézhetjük magunkat, de a centit azért ne hagyjuk otthon!

2. ANGOL HASZNÁLTRUHA

Megmondom őszintén, én tök lusta vagyok vásárolni is, ezért előnyben részesítem a vállfás turikat, amikor nem kell nagy erőfeszítéseket tenni, hogy lássam is a kínálat összes darabját. A Böszörményi úton, ugyanazon a bejáraton, csak a másik irányba kanyarodva az Angol Használtruha boltot találjuk, amely valószínűleg beszerzőt váltott, mert az utóbbi időben sokkal jobb cuccaik vannak, mint eddig. A népszerű angol márkák nagy része megtalálható, ritka, hogy noname darabok akadnak a kezeink közé. Próbafülkéje nincs, vállfás része van, és turkálós része is van, a halmazokban is nagyon jó dolgokat találhatunk. Itt 600 Ft-tal kezdődik a hét, szombaton pedig 100 Ft-ért vásárolhatunk. Árucsere ugyan csak hétfőnként van, de azért benézhetünk mindennap, hátha nem szúrta ki valami a szemünket a sok-sok ruha között. http://angolhasznaltruhanagyker.hu/

3. MAXI TURI

A Böszörményi úton a Mega Market épületében további két turkáló is említésre méltó, bár az egyiket kevésbé ajánlanám, igazán csak a gyermekruháik jók, szülőknek érdemes odajárni. A másik pedig a Maxi Turi, amelynek egy másik üzlete a Szent Anna – Batthyány utca sarkon található. A Böszörményin más jellegű ruháik vannak, vállfás turi, nem sokszor voltam ott, de még sosem találtam semmit. A következő módon alakulnak az árak: . https://www.facebook.com/maxituri.hupont.hu?ref=br_rs

http://maxituri.hupont.hu/

Belváros

4. MAXI TURI A SZENT ANNÁN

A Szent Anna sarkon lévő boltjuk már más árfekvésű, kb. 2000 Ft körül mozog minden, úgyhogy nem olcsó, viszont ezért az árért olyan divatos és márkás darabokat találunk, mint mondjuk a Zara. Az üzletben külön van a férfi és női részleg, illetve a gyermekcuccok, az ágyneműk és a függönyök is. Ha tovább megyünk az utcában, találunk még egy Maxi Turit, de az már kilós árakon dolgozik. Sokan szeretik ezt a turkálót: van próbafülke, a termékek pedig vállfán vannak. Külön árban vannak a nadrágok, a felsők, a cipők és a ruhák.

5. LONDON PLÁZA A BATTHYÁNY-N

A Batthyány utcán van még egy turi, majdnem a Maxi Turi mellett, London Pláza néven, színek szerint válogathatunk a vállfákon lévő ruhák között. Darabáras bolt, nem a legolcsóbb az árfekvés, de márkás cuccaik vannak, és ahhoz képest viszont nincsenek is rossz árak (kb. 1200 Ft-tól kezdődnek).

6. CSALÁDI TURI A SZÉCHENYI-N

Az Ítélőtáblával szemben 1200 ft/kg-ért turizhatunk, gyermekruházatból kettőt fizetünk, hármat vihetünk; átlagosan 500 Ft körül mozognak az árak, nagyon baráti turkáló, nagyon szép dolgokkal, de a https://www.facebook.com/debrecenturi is sok mindent elárul, tessék megnézni a képeket.

7. ERIKA TURKÁLÓ A CSOKONAIVAL SZEMBEN

A Csokonai színházzal szemben, az udvarban lévő turit szerintem nem sokan ismerik, elég eldugott helyen van, és csupán egy aprócska tábla jelzi. Pedig legalább van olyan jó, mint a Mega Market, csak egy picit drágább. Darabáras turkáló, 600 Ft-tól kezdődnek az árak, de még 1800 Ft-os ruhák is vannak. Az asztalokon pedig kilós árakon turizhatunk. Próbafülkéjük van, ennyi pénzért ne vigyünk haza olyan darabot, ami nem jó ránk. Az eladók mondjuk nem éppen a legkedvesebbek, de végül is ha jó az áru, kit érdekel. :)

8. TURIK A CSAPÓN

Ha egy kicsit irányt váltunk, a Csapó utcára battyogva 6 turkáló szinte egymás tövében vár arra, hogy kifosszuk őket. A Francia Pékség oldalában így turizhatunk: a Csóra cipőbolt mellett található egy Angex turi, mellette pedig egy butik minőségű turkáló, nagyon jó árakkal, ezt követi a sarkon egy elég drága, darabáras üzlet. Velük szemben két bolt van, inkább különleges GAS és H&M márkájú darabokkal. Kicsit drágák, de azokba is érdemes benézni, ha arra járunk.

A belvároson kívül

9. ANGEX

Angex turkáló a Csapó utcán kívül még a Kishegyesi úton, a Mikepércsi úton lévő Tescoban, és a Nyugati utcán is van. Ez is egy franchise, mint a Háda, csak drágább. Ettől függetlenül én jobban szeretem. Használt ruhákon kívül, vannak újak is outlet árakon. Márka és méret szerint is külön vannak rendezve a göncök.

10. TESCO MELLETTI TURI

A Tesco melletti turit sok mindenki ismeri, bár mostanában már kissé leáldozóban van, azért még mindig foghatunk ki jó darabokat. Ahogy belépünk egy 1800 Ft/kg-s tábla szúrja ki először a szemünket; következő egy 6500 Ft/kg-os fehérneműs részleg, utána pedig a bolt végén ott vannak a 90 Ft-os, nem éppen jó minőségű dolgok is.

11. GALAMB UTCAI TURI

A Galamb utcai turkálót valószínűleg ugyanez a cég üzemelteti, hatalmas területen válogathatunk a cipők, a táskák, a vállfás és halomba dobált ruhák között. Sokkal többen is járnak ide, mint a Tesco mellé.

Nálam így néz ki egy “turi-túra”. Ha kihagytam valamit a fenti Google-térképről, akkor írj nekünk nyugodtan, és feltesszük rá. E-mail: szerk@4024.hu
Hasznos dolog, mert így mások is megismerhetnek jó helyeket, és mi is sokkal hatékonyabban élhetjük ki kincskereső szenvedélyünket. :)