Eskrima-vb Debrecenben

{**Csütörtöktől szombatig Eskrima-világbajnokságot láthat, aki bekukkant a Kölcsey Központ nagytermébe!**}

{image:eskrima1.jpg}
A harcművészet a Fülöp-szigetekről ered, de elég látványosan és lendületesen fejlődik, többek között a cívisvárosban is, a sportág hatszoros világbajnoka, Dankó Ferenc révén. Feri azon túl, hogy oktatja, s ezáltal népszerűsíti a sportágat, még 2010-ben tűzte ki célul, hogy a kétévente megrendezendő vb következő állomása Magyarország, azon belül Debrecen legyen, ám mivel minden második vb a Fülöp-szigeteken van, így idén tudta elhozni a rendezvényt Európába. Merthogy az öreg kontinensen most jár először a sportág krémje, legalábbis világbajnokságon. Nem nagyon kell hangsúlyozni, mekkora sportdiplomáciai siker ez ismét a városnak.

Az Eskrima amúgy egy bottal, késsel vívott harcművészet, és Feri elmondása alapján a Fülöp-szigeteken az utca emberének is szüksége lehet erre a tudásra a közbiztonság teljes hiánya miatt. Itthon inkább rendőrök, biztonsági őrök keresik fel a 3 danos mestert, de a váratlan helyzetekre felkészülni vágyó átlagembereknek is hasznos lehet az Eskrima. Mostanában úgy is több csúnya dolog történt városunkban…

Érdemes kilátogatni a versenyre, mert rendkívül látványos a küzdelem, ráadásul jó ideig aligha láthatunk ilyen szintű Eskrimát Európában.

Read previous post:
Eltűnt Lány a szomszédból Szandi!
Nem elég koszos
Close