Izraelben azt hiszik, hogy a sok civil áldozat megtöri a palesztinokat, akik a Hamász ellen fordulnak majd.

Nagyon érdekes interjú jelent meg a Cívishíren, egy debreceni üzletemberrel, aki izraeli anyától és arab apától származik, de magát ateistának vallja. Semleges a gázai konfliktust illetően, de nagyon szomorúnak tartja a térségben tapasztalható állapotokat.

Eusszuf Rebelli álnéven nyilatkozik, mivel félti vállalkozásait mind a Hamásztól, mind a Moszadtól.

Bár a beszélgetés elején kijelenti, hogy ő pártatlan, és mindkét felet megérti, mégis sok válaszában az érződik, hogy inkább Hamászt támogatja.

{info}{**A Hamász például élő pajzsként használja a civileket a világ egyik legprofibb hadseregével szemben. Miért nem lázadnak fel ellene a palesztinok? Még mindig jobb egy korrupt politikai vezető, mint az, aki a fiait halálba küldi!**}

Mintha egy átlag izraelit hallanék! Izraelben azt hiszik, ráadásul nem csak az utcán, hanem a katonai és politikai vezetésben is, hogy a brutális támadások, a sok civil áldozat és a sok szenvedés megtöri a palesztinokakt, akik előbb-utóbb a Hamász ellen fordulnak. Ostobaság! A németek fellázadtak Hitler ellen, amikor a szövetségesek sorozatban lőtték rommá a német városokat, nem kímélve a civil lakosságot sem? A Hamász izzig-vérig gázai, ott született, ott nőtte ki magát, a kis emberek pártja, nem lehet likvidálni. Segélyeket oszt, szociális ellátást szervez, ezért is népszerű.{/info}

Érdekes látni, ahogy a Cívishír a jobboldali, konzervatív sajtóval ellentétben nem megy neki minden áron Izraelnek, hanem próbál valamilyen módon (ahogy kell) szembe helyezkedni az alany véleményével.

Jó anyag, érdemes elolvasni az egész {url:http://www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/a-debreceni-izrael-melletti-tuntetes-ele/[email protected]út}.

Read previous post:
Dimenziókapu nyílt a záhonyi vasútvonalon
Kocsma akciók a városban: augusztus 11 – 17.
Close