Remek meccsen kapott ki a DHK

Négy nap alatt harmadik mérkőzését játszotta a Debreceni Hoki Klub a MOL Ligában, a fáradtság pedig érezhető is volt Jevgenyij Muhin fiain. A srácok helytálltak a tapasztaltabb, jobb erőkből álló és frissebb HC Corona Brasov csapata ellen, de pontot ma ezért nem adtak. Már eleve benne volt a lábakban a vasárnapi, DAB elleni meccs, ahol egyébként nagyon sima vereséget szenvedett a DHK. Ráadásul az egyik legrutinosabb és legjobb csatárunk, Vaszjunyin Artyom komoly sérülést szenvedett Dunaújvárosban. Portálunknak így nyilatkozott a center:

{quote}Az, hogy vannak sérülések, az pech. Ahogy az edző mondta az öltözőben: “ha 10 ember nem jelentkezik a meccs végén az orvosi szobában, akkor nem akart eléggé nyerni a csapat.” A Dunaújváros ellen az első harmadban megsérült a csuklóm, a másodikban úgy játszottam, hogy állandóan kiugrott, úgyhogy úgy néz ki, hogy szalagszakadás miatt négy hét gipsz.{/quote}

Ehhez képest a gólszerzéssel nem volt gond, hiszen négyet lőtt ma a DHK, de az öt kapott gól, s közte a két emberhátrányos (igaz, az egyik üres kapura a végén) túl sok volt ma. Majdnem kétszer annyi kiállítást fújtak egyébként a vendégekre, mint a mieinkre, sőt, volt két 10 perces fegyelmi is az erdélyieknél, akik még így is meg tudták nyerni a meccset, tegyük hozzá, teljesen megérdemelten.

A hazaiaknál pozitívumként kiemelhető, hogy kétgólos hátrányból (3:1-ről) is felállt a DHK, ráadásul nem fáradtak el a srácok, s az utolsó másodpercig volt esély az egyenlítésre, de a tapasztalatlanságból fakadó hibák ma nagyobb súllyal estek latba, mint a lelkesedés. Ezeket minél hamarabb ki kell javítani, és akkor sok szép öröme lesz még a debreceni szurkolóknak a MOL Ligában.

Végül pedig álljon itt az egy góllal és két gólpasszal záró Berta Ákos portálunknak adott értékelése:

– Elég frusztráltnak tűntél az utolsó percben, amikor nagy helyzetben kétszer is elütöttél a korong felett rövid időn belül, pedig nem volt ez egy rossz mérkőzés számodra és a csapat számára sem.
– Igen, csak ha kapok egy jó passzt, akkor mindenképpen szeretném túljuttatni a gólvonalon. Ladányi Balázs azt tanácsolta, hogy először kezeljem le a korongot, és azután lőjem el, és a túlzott akarás most nem segített, néha a kevesebb több. Csak itt már sietnünk is kellett, hiszen nem volt sok hátra, és ezt az előnyt nem is sikerült kihasználni, sajnos ezen el is ment a meccs, úgyhogy ebben mindenképpen javulnunk kell.
– Rengeteg tanulság volt a meccsen, pozitív is, negatív is. Te mit láttál jónak a mai teljesítményben?
– Örömteli, hogy mindegyik sor hozzá tudja tenni azt a pluszt, ami ahhoz kell, hogy egy ilyen komoly csapat ellen is legyen tartásunk. Biztos, hogy lesznek olyan meccsek, amikor ez a mi javunkra fogja eldönteni a végeredményt. Pénteken az Újpest ellen bizonyítottuk, hogy az előnyt meg tudjuk tartani, ma pedig kiderült, hogy ha hátrányba kerülünk, az sem baj, mert ki tudjuk használni az ellenfél hibáit. Ez az egyik legfontosabb taktikánk is, hogy mint a kobra, megmarjuk az ellenfelet, aztán visszahúzódunk. Mi ugye három sorral játszunk, ráadásul ma voltak sérültjeink is, de ha a pályán lévők a maximumot nyújtják, akkor nem lesz itt semmiféle probléma.
– A speciális egységek jelentették ma a különbséget. Két emberhátrányos gólt kaptatok, de lőtt a Brassó emberelőnyből is gólt. Pénteken ezen a téren minden rendben volt, ma viszont nem. Min múlik ez?
– Azért ebben a Brassóban van egy nagyon komoly, nemzetközi szinten is elismert játékosokból álló sor, akik ma ezeket az emberhátrányos-emberelőnyös gólokat összehozták. Az Újpest légiósait meg tudtuk fogni, ma sajnos figyelmetlenek voltunk, és nem segítettünk annyit a kapusunknak, amennyit kellett volna.

Debreceni Hoki Klub-HC Corona Brasov 4:5

Read previous post:
Amikor a tömeg megsértődik a tömegre, hogy az túl populáris
Interjú egy környezetszennyezővel
Close