Kijött Superstereo és Dé legújabb klipje!

A mostanában 90-es évek hangzását idéző, rádióbarát house-ban utazó DJ SuperStereo (azaz Laskai Viktor, a Péterfy Bori & Love Band dobosa), a júniusi {url:http://4024.hu/cikk/146-a-debreceni-partyhimnusz-zenerovat/[email protected]ön az éj} után újabb nótát fett fel Darabos Dáviddal.

“Ezt a dalt egy már meglévő alapomra, közösen hoztuk össze Tariska Szabolccsal és Darabos Dáviddal, azaz Dével. Szabinak volt egy szövege amit Kerouac Úton című műve ihletett, ezt aztán addig demózgattuk, mire megszületett a végleges verzió – mesélte a Superstereo a Recordernek. A számmal már június végére elkészültek, de SuperStereo mindenképpen szeretett volna hozzá klipet. “Pénz nem sok volt, meg lemaradtunk egy pályázatról is, de én ragaszkodtam a kliphez” – meséli. “Aztán jött az az egyszerű ötlet, hogy vegyük fel valami forgalmas úton, ahogy Dé elénekli a dalt. Volt ennek több verziója, de az egyik ilyen végig éneklős felvétel annyira megtetszett, hogy ezt választottuk a klipnek. Az utómunkákat, és a felvételt is Mendre Jánosnak köszönhetjük, aki aztán előállt azzal az ötletével,hogy mi lenne, ha adnánk neki VHS videó feelinget. Nekem ez tetszett, viszont digitális effektekkel nagyon bénán nézett ki, ezért vett egy videomagnót és azon lett átjátszva sokszor, majd ez lett szépen összevágva, megtartva az egysnittes hatást.”

A 7 lépés koránt sincs akkora potenciális partihimnusz, mint amilyen a Jön az éj volt. Mondjuk úgy, hogy minimalistább; de igazság szerint a refrént leszámítva annyira nem is történik benne sok érdekes dolog. És ezen a klip csak rontani tudott – szellemes dolog ez a VHS-es hókuszpókusz, de ez az egy snittes ötlet már nem sült el olyan jól. Így összességében inkább felejthető a szám, mint fülbemászó.

De hátha lesznek még slágerek! Novemberben érkezik egy hétszámos album. Ráadásul tervben van egy lemezbemutató koncert is, ahol élőben előadják majd elő a dalokat, “gitárral, énekkel, nádigránáttal – élő house-t a népnek!” Reméljük Debrecenben is láthatjuk majd!

forrás: Recorder

Read previous post:
Úgy néz ki a baloldalon vannak a legférgebb nácik
Jó reggelt Debrecen!
Close