Vágási Feri kiszáll az internetből

Ahogyan mi is {url:http://4024.hu/cikk/531-jon-az-internetado/[email protected]írtuk}, jövőre bevezetik az internetadót, amely azt jelenti, hogy a szolgáltatók minden megkezdett gigabájt után 150 Ft-t kötelesek adóként befizetni az államnak. A szolgáltatók ezt a kiadást valószínűleg nem fogják szó nélkül benyelni, így minden bizonnyal áthárítják majd ezeket a terheket a fogyasztókra.

A kormány szándéka, hogy szinte minden fogyasztást meg akar adóztatni, eddig is ismert volt, gondoljunk csak például a chipsadóra. De eszünkbe juthat akár a bankadó is, ami inkább azért fontos, mert jelen esetben ugyan azt az ígéretet kaptuk, mint a bankadó bevezetésénél, vagyis, hogy a többletterheket nem fogják áthárítani az ügyfelekre.

Az igazán szomorú nem az, hogy egy konzervatívnak hazudott kormány nekimegy a jóléti államiságnak, mert arra már volt példa a történelemben. Az igazán nagy baj, hogy ezt milyen indokkal teszi. Észrevették ugyanis, hogy telefonálás helyett már inkább az interneten kommunikálnak egymással az emberek. Ezt a változást igyekszik lekövetni a kormány, de miközben fut a pénz után, hatalmas nagy öngólt rúg az adatforgalmon alapuló adóztatással. A legtöbbet ugyanis nem a megadóztatni kívánt tevékenységek, vagyis a voip szolgáltatások nyomják a latba, hanem a kép fel -és letöltés, valamint a videónézegetés és a torrentezés.

Ismét az történik, hogy miután a vezetők orrára szállt egy légy, ők rögtön pisztolyt rántanak és elkezdenek lövöldözni.

Read previous post:
Így néz ki egy norvég börtön belülről!
Mi a legbátrabb dolog, amit életedben tettél?
Close