Dicsérjük meg a DKV-t, éjszaka cserélik a síneket!

A DKV szakemberei szó szerint éjt nappallá téve dolgoznak a hosszú hétvégén, hogy időben be tudják fejezni a javítási munkálatokat. Az említett szakaszon úgy elkoptak a sínek, hogy azokon már veszélyessé vált a közlekedés, így aki éjszaka az egyetem felé közlekedik, számítson arra, hogy a terület munkavégzés céljából le van zárva.

{image-p:1}

A síncsere-munkálatok alkalmával a kispanelburkolatot kibontják a kollégák. Kitakarítják a vágány körzetét, és kicserélik azokat a sínszakaszokat, amik olyan mértékben kopottak, hogy annak a cseréje mindenféleképpen szükséges. – mondta el Montlika Gábor, a DKV infrastruktúra-fenntartási üzemvezetője a {url:http://www.dehir.hu/debrecen/sotetben-cserelik-a-sineket-az-egyetem-es-a-zenemuveszeti-kozott/2014/10/25/@Dehirnek}.

A munkálatokat rendszerint este hattól, egészen hajnalig végzik, így ha minden a tervek szerint halad, hétfőre már ki lesznek cserélve az elhasználódott elemek, és a villamosközlekedés is zavartalanul folyhat.

A DVK-t ezúttal érdemes megdicsérni, hiszen most sikerült úgy időzíteniük ezt a szükséges felújítást, hogy az a lehető legkevesebb közlekedőt zavarja.

Read previous post:
Baj, hogy nincs kutyafuttató Debrecenben?
Vonatjárat indul Debrecen és Bécs között!
Close