Kedves szolgalelkű Cívishír és Dehir!

Tudom, nehéz beleélni magatokat egy olyan helyzetbe, ahol nincs vezér, vagy ha van is, akkor nem kell csillogó szemmel, öklendezve tisztára nyalni a szaros seggét, de meg kell értenetek, hogy a gazdáitok ezúttal túl messzire mentek. Pontosabban túl sokszor mentek az elmúlt években túl messzire.

Az eddigi esetekben szinte minden alkalommal sikerült nektek, a propaganda szopógépezetnek elsimítani az aktuális botrányokat. Mindent sikerült az elmúlt nyolc évvel elintéznetek, de amikor már ez sem működött, akkor előbb jött a nyugat, majd a nemzetközi nagytőke elleni szabadságharc. Persze Debrecenben erre a széles eszköztárra nem igazán volt soha szükségetek. A teljesen súlytalan városi ellenzék lehetővé tette, hogy a saját címlapjaitok más egyébből sem álljanak, mint a “kis színesek”, a “balfasz baloldal próbálkozik”, és a “polgármester ismét átad valamit” háromszögből.

A demagóg, függetlenségről és közszolgálatiságról való süketelést meghagyom a faék egyszerűségű baloldali médiumoknak. Ezeket majd számon kérik ők rajtatok két borzalmas, érthetetlen publicisztika között.

Magam sem tudom, hogy miért dühített fel ennyire az, hogy ismét hazudtok. Na jó, nem hazudtok, csak ferdítetek. Azon sem kapom fel a vizet, ha a szomszéd ribancot már megint teletömik, a héten már negyedszerre. Ez általában azt jelenti, hogy a héten már negyedszerre nem tudok időben lefeküdni. De tudom, hogy ő ilyen. Reggelente mindig udvariasan kinyitom előtte az ajtót, ha épp egyszerre érünk le, köszönök neki, sőt még van, hogy mosolygok is. Aztán rájöttem, hogy miért ütötték át a tüntetésről szóló beszámolóitok a zajt.

Olvasva a budapesti fejleményeket és elnézve a debreceni tüntetést, kirajzolódni látszott valamiféle közös cél, amely megteremtheti a már említett, és évek óta hiányolt kritikus tömeget. Ti ezt a tömeget csupán szolgalelkűségből igyekeztek minden áron bemocskolni, hiteltelenné tenni, semlegesíteni csak azért, hogy konzerváljátok a rendszert, amelyben ti mindig is előnyben lesztek másokkal szemben.

Rettegtek attól, hogy gazdátlan senkik lesztek, pedig valójában mindig is azok voltatok.

Cívishír
Dehir

borítókép: nol.hu

Read previous post:
Orbán és Putyin egy zászlón
Az ATV szerint közel 1500-an tüntettek Debrecenben
Close