Startup-suli indult Debrecenben!

Régen, ha meg akartad hódítani a világot, alapítottál egy rockegyüttest. A 21. században már a startup a menő. Fiatalok, akiknek nincs sok pénzük, de értenek mondjuk az informatikához, kitalálnak egy ötletet; lelkesek, agyalnak rajta, beleölnek egy csomó energiát – közben pedig arról álmodoznak, hogy övék lesz a következő sikersztori, és ők lesznek a következő Zuckerberg.

De hiába van egy baromi jó ötleted, ha nem tudod, hogyan kell azt rendesen megvalósítani, felépíteni a céget hozzá, értékesíteni a terméket, profitot termelni vele, stb. Nyilván senki sem a kisujjából szopja ki ezeket a szkilleket – erre találták fel az olyan képzéseket, mint az {*Innovatív Generáció – Pályakezdő Innovációs Program*}.

Ez korábban csak Pesten működött, azonban idén már Debrecenben is elkezdődött. 3 hónapig tart; a résztvevők csapatokat alkotnak, és kapnak egy-egy projektet, amit szakértők és mentorok segítségével kell fejleszteniük. Közben előadásokra járnak, és gyakorlati feladatokat is kapnak. Olyan profiktól tanulhatnak, mint például
– Karancsi Lilla, a PharmaPrint Kft. tulajdonosa,
– Ábrahám László, az NI Debrecen ügyvezetője,
– vagy Hegymegi István, a Hunép Zrt. igazgatósági tagja.

Az első turnus szeptember közepén kezdődött 24 résztvevővel, és decemberben ér véget. Január 6-án nyilvános verseny derül ki, hogy melyik csapat dolgozott a legjobban, és ki fogja megnyerni a közel {*200 ezer forintos ösztöndíjat*} projektje megvalósítására. Ha jövőre te is részt szeretnél rajta venni, kövesd az !GEN {url:https://www.facebook.com/[email protected]át} vagy böngészd át a {url:http://www.igenschool.info/igendebrecen/@honlapjukat} további részletekért.

Címlapkép: fundable.com

Read previous post:
Elképzelhető, hogy a debreceni fideszesek nemet mondtak volna az internetadóra?
Tibi atya Debrecenben!
Close