Három legmenőbb stand a debreceni karácsonyi vásáron

{**Csokicseppek – belga forró csoki**}

A miskolci székhelyű Csokicseppek immáron hatodik éve megtalálható a karácsonyi vásár palettáján. Rácz Gábor tulajdonos elmesélte: a forró csoki már a kezdetektől hatalmas érdeklődésnek örvendett, rendszeresek a visszajáró vendégek. Személyes kedvence egy ceglédi (!) család, amely minden évben csak az ő forró csokija miatt jár Debrecenbe az év ezen szakaszában. Számára az a legfontosabb, hogy az ide tévedők jól érezzék magukat abban az egy-két percben, amíg megvásárolják az amúgy hihetetlenül finom forró csokijukat. A választék egészen széles: 600-1050 forint között az ember ihat klasszikus, fahéjas, chilis vagy akár rumos csokit is. A stand vizuális látványát pedig a hely védjegyévé vált csokiszökőkút teszi teljessé. És ami fontos: a csokicseppek.hu oldalon akár házhoz is rendelhetjük a szökőkutat!

{**Derecskei almalé**}

A (meglepő módon) Derecskéről érkező fiatal pár által kínált almalé lassan országszerte ismert és elismert branddé válik. A kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készített almalevet ötliteres kiszerelésben árulják 1500 forintos áron. Az összeg csak elsőre tűnhet soknak (valójában másodikra is), ám megéri a pénzét: ilyen jó almalét életünkben nem ittunk! A “pultos srác” még az újdonsággal, a céklás almalével is megkínált minket, emellett említette, hogy árulnak még forró fűszeres almalét, valamint pálinkát is. Két éve árulnak a karácsonyi vásáron, és töretlen népszerűség övezi a derecskei almát. A standot egészen egyszerű felismerni: egy hatalmas kartonnyuszi áll a sarokban, mely a derecskei alma négy címerállatának egyike (találtunk még sünit és cinkét, a negyedik címerállat, a gólya nem volt ott, hiszen elköltözött a télre).

{**Névgravírozás**}

Ez a felirat a hevesi illetőségű családi biznisz bódéjánál található, melynél a helyben vásárolt poharakra és üvegekre helyben, azonnal és kézzel gravíroznak az illetékes hölgyek – nem csupán neveket, gyakorlatilag bármit. A több éve a vásár felhozatalát erősítő stand 700-1200 forint közötti összegért kínál poharakat, üvegeket, a gravírozásnál pedig az első szó ingyenes, utána szavanként 200 forintba kerül a sajátos kézirat üvegre vitele (bár az megnézném, hogy a “megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért” szóra mi lenne a véleményük). Csupán ekkor jönnek Debrecenbe, de nagyon szeretik őket a vásárlók. Emlékszem, jómagam (a szerk.) még 2011-ben csináltattam egy szép pálinkásüveget a nagyszüleimnek, s akkor körülbelül 15-20 percet kellett sorban állnom, de abszolút megérte, igazán minőségi darab, azóta is ugyanolyan szép a gravírozás is rajta.

Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy a többi árus most azonnal szedje a sátorfáját és menjen haza, de nekünk ez a három hely jött be a legjobban.

{*És Nektek?!*}

Read previous post:
Jazzkarácsony-Nagykarácsony jótékonysági koncert

Meghozták a főtérre a Karácsonyfát

Close