Trendkommandó – Ezt hordják télen a debreceni lányok

Az utóbbi időben alaposan górcső alá vettem, hogy mik a leggyakrabban hordott ruhadarabok a debreceni lányok körében. Íme a favoritok listája:

1. A lányok legnagyobb kedvence nagy és fekete (rossz az, aki rosszra gondol).

Természetesen a táskáról van szó. Az utcán sétálva két lány kivételével szinte mindenki karján egy hatalmas, mindent elnyelő, sötét darab figyelt. (Beleértve engem is.) A választás érthető, hiszen ez a szín mindenhez passzol, nem kényes, a fazonnál pedig – legyen szögletes vagy batyura hajazó – fontosabb a méret. Tehát, hogy MINDEN beleférjen. (Legyen szó mobilról, tárcáról, jegyzetről, rúzsról, szőlőzsírról, fésűről, váltócipőről, harisnyáról vagy önvédelmi eszközről. Mindegy.) Bár ennek vannak hátulütői is. Ha a táska belső elrendezése nem elég jó – vagy gyakran akkor is, ha igen – előjön a jól ismert „Nem találok semmit!” történet.

2. Tél lévén előkerültek a kabátok, de nem akármilyenek.

Leginkább a parka hódít. Eredetileg sarkvidéki népek készítették fóka- vagy szarvasbőrből. A mai daraboknak is fontos jellemzője, hogy olyan anyagból legyenek, amely ellenáll a hidegnek. A legtöbb esetben combközépig érnek, szőrös kapucni és nagy zsebek találhatók rajta.

3. A másik jellemző kabáttípus a szövetkabát.

Bár a hideg beköszöntével valószínűleg fogyóban lesznek az utcákon, addig is öröm ránézni egy-egy vidám színű (általában piros) vagy hófehér darabra.

4. Ha eső (amiben mostanság többször is részünk volt), akkor gumicsizma.

Egyre több lányon lehet látni, olykor száraz időben is. Főleg a fekete a mérvadó, de jött már velem szembe sárga, illetve különböző mintákkal vagy szalaggal díszített is. Bár pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy bárki is ilyet hordjon, ma már szinte kötelező darab!

5. Kötött pulcsi

Úgy tűnik Debrecenben a legfontosabb a praktikum (meg persze a stílus). A következő gyakran hordott darab ugyanis a divatvilág által újra elővett kötött pulcsi. Itt csak a fantázia szab határt a színnek és a fazonnak. Láttam már kéket, párducmintásat, bolyhosat, hosszítottat, a lényeg, hogy meleg legyen. Egy díszes nyakékkel vagy kitűzővel könnyen feldobhatjuk a pulóvert, de akár inget is vehetünk alá.

6. Sapka, azon belül is a kötött csöves, általában fekete színben.

Az is felkapott, ha bojt van a tetején vagy két cicafül.

Összességében elmondható, hogy a debreceni lányok többsége követi a trendeket, de fontos számukra a kényelem is. Stílusukban megjelenik a vagányság, a bohémság és a nőiesség egyvelege.

borítókép: athens-streetstyle.com

Read previous post:
Januártól listázzák a kutyatulajdonosokat Debrecenben

Elbúcsúztattuk Varga Pistát

Close