Soha nem találjátok ki, hogy hol van közel 1000 fős olvasótáborunk!

Valamelyik este sokáig maradtam fent, és gondoltam megnézem a 4024 részletes statisztikáit. Örömmel jelentem, hogy Grönlandon és pár közép-afrikai országon kívül, a világ szinte összes országából olvastak már minket. A környékbeliek közül Romániából volt a legtöbb látogatónk, de tőlünk nyugatabbra is népszerűek vagyunk, nyilván a sok külföldön dolgzó honfitársunk miatt.

Amire azonban nagyon nem számítottam, és először azt hittem elnéztem az adatokat, az a Délkelet-ázsiai népszerűségi indexünk. Egész pontosan indonéziai olvasótáborunk mérete döbbentett le, ami mintegy

1000 főt számlál!

Persze tudom, hogy ma már mindenki olyan ország IP-jét használja amelyikét csak akarja, de ez nem magyarázat egy ekkora, ráadásul stabil olvasóközönségre. Csak összehasonlításképpen, Szlovákiából, egy szomszéd országból 700-800 ember követ minket. Nyilván számításba vettem a turizmust is, de a régió országai közül szinte az összes hely népszerűbb úti cél a magyarok számára, mint Indonézia, elég ha csak Thaiföldre és Phuket-re gondolunk, ahonnan például csak 60-70 olvasónk van. Mindezek tetejébe jelentős indonéziai magyar kolóniáról sem tudok, szóval teljesen értetlenül állok a számok előtt.

Még a leggyengébb napokon is vannak kattintóink az országból, amely arra utal, hogy a látogatók többsége visszajáró.

Ezutún szeretném arra kérni minden kedves indonéziai olvasónkat, hogy amennyiben láttátok ezt a bejegyzést, írjatok nekünk a [email protected] címre, és meséljétek el, hogy mit csináltok arra, hogy kerültetek ki, hányan vagytok, melyik cikkeinket szeretitek a leginkább?

Természetesen amint kapunk választ, azonnal megírom nektek!

Read previous post:
A rizikómentes mézeskalács recept

A karácsony generáció

Close