A kormány végképp ellehetetleníti a vasárnapi vásárlást (18+)

Úgy néz ki, az ország vezetésének eltökélt szándéka, hogy a megnehezítse a családok hétvégéjét, holott a cél ennek pont az ellenkezője lett volna. A kormánypártok ugyanis azt az eddig kiskapunak hitt lehetőséget is elveszik az emberektől, hogy a vasárnapi nyitvatartást korlátozó törvény ellenére, online beszerezhessék az otthonról hiányzó élelmiszereket, hiánycikkeket.

A hivatalos indoklás szerint a hétvégi “zárvatartás” azért jó a családoknak, mert a szülők a bevásárlóközpontok helyett így majd a otthon, a gyerekeikkel töltik az időt. Ennek fényében pláne értelmetlen beszüntetni az online vásárlást, hisz míg Apa a nappaliban társasozik a gyerekekkel templomba indulás előtt, addig Anya online megrendelheti a tejet és a szódát az esti Semjén Zsolt alakú amerikai palacsintához.

A Napi.hu rákérdezett az NGM-nél, hogy végül mi lesz az online vásárlással, a következő választ kapták:

Természetesen az ügyfél online felületen megrendelheti a számára szükséges terméket, ugyanakkor annak kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg.

A kérdés azért ennél azért jóval komplikáltabb, ugyanis az online vásárlásra az e-kereskedelmi törvény vonatkozik, amelyet szintén módosítani kellene ahhoz, hogy a kormánypártok a vasárnapi internetes vásárlást is betilthassák.

Így állunk most, szerencsére kajálni el lehet még menni vasárnaponként, sőt még akár pizzát is rendelhetünk!

Forrás

Gif

borítókép

Read previous post:
Debreceni költők az irodalmi kúllistán!!

Éheztette a kutyáit egy hajdúbagosi férfi

Close