Nem fogjátok elhinni, hogy Schiffer szerint ki gyilkolt Párizsban

A szabad kereskedelemre alapozott globalizáció!

A párizsi vérengzésbe nagy meglepetésre az elsők között állt bele az LMP társelnöke politikai haszonszerzésileg. Schiffer a következőket mondta:

A szabad kereskedelemre alapozott globalizáció folyamatosan újratermeli többek között a terrorizmust, így a rendészeti megoldások legfeljebb tűzoltásra jók, a valódi megoldás szerinte a globális egyensúlytalanságok felszámolásában rejlik.


Nem arról van szó, hogy ne lehetne ily módon magyarázni a nyugati világ és az iszlám vallás egyes csoportjai között lévő szembenállást, hisz mindenki úgy értelmezi a történteket, ahogy szeretné. A legnagyobb probléma Schiffer megnyilvánulásával, hogy két bekezdéssel az említett gondolatai után azt taglalja, hogy milyen rossz dolog, ha egy párt politikai haszonszerzésre használja a Charlie Hebdo elleni terrortámadást.

Az LMP már régóta az Egyesült államok és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodás ellen ágál. Azon lehet vitatkozni, hogy jót tenne-e Magyarországnak, ha végül sikerülne megvalósítani a tervezetet, az azonban vitán felül áll, hogy Schifferék a saját politikai álláspontjukat próbálják meg alátámasztani a párizsi vérengzéssel, amit egyébként ugye nagyon szomorúnak tartanak.

forrás

Read previous post:
Egy politikailag korrekt, senki érzékenységét nem sértő elemzés

Debreceni életképek – 7. rész

Close