Az MSZP félpályás útlezárással tüntetett Debrecennél

A demonstrálók az M35-ös autópálya a 4-es főút csomópontjától az ondódi lehajtóig húzódó, útdíjkötelessé vált, 2,5 kilométeres szakaszának díjmentessé tételéért tüntettek.

Debrecen határában mintegy harminc gépkocsival demonstráltak az útdíj ellen tegnap kora délután a 4-es főút városból kivezető szakasza és az M35-ös autópálya felhajtója közötti területen – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A kétszer kétsávos úton az egyik szélső sávot elfoglaló autókon útdíjellenes feliratok voltak olvashatók, azokon magyar nemzeti lobogókat, európai uniós zászlókat, illetve MSZP-s zászlókat helyeztek el.

Huszka Imre, az MSZP hajdú-bihari elnöke a helyszínen elmondta: azért tiltakoznak, mert egy 2,5 kilométeres útszakasz fizetőssé tétele miatt nem tudják a járművek Debrecent ingyenesen elkerülni. Az intézkedés bevezetése óta máris 30 százalékkal nőtt a forgalom a debreceni Füredi úton – tette hozzá.

Az MSZP igazságtalannak, aránytalannak tartja az útdíjrendszert – mondta Tóbiás József pártelnök-frakcióvezető pénteken. A párt által szervezett országos útdíjellenes demonstráció zárásaként a budapesti és a Pest megyei szocialisták petíciót adtak át a Miniszterelnökség közkapcsolati munkatársainak Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

forrás: MTI
fotók: Czeglédi Zsolt (MTI)

Read previous post:
Rekordnevezés a Bocskai-emlékversenyre

Debreceni kutatók könnyíthetik meg a cukorbetegek életét

Close