Dávid és az intelligencia teszt

Néhány napja a legnagyobb közösségi oldalon kezdett el terjedni egy újabb videó, amin egy fiatal srác látható, akivel a videót készítő úriember egy – erős túlzással annak nevezhető – intelligencia tesztet végeztet el három percben. A felvétel nagyjából arról szól, hogy különböző hülye kérdéseket tesz fel szerencsétlennek, a Dávid nevű fiú pedig még nagyobb butaságokat válaszol.

Mivel szeretünk kutakodni a hasonló mémek kialakulásának hátterében, így Almási Kristóf után megpróbáljuk kideríteni olvasóink segítségével, hogy ki is lehet valójában a videóban szereplő roma fiú (remélem ezen senki nem akad ki, ugyanis nyilvánvaló) és mivel foglalkozik a hétköznapokban.

Hogy hívják?

A felvétel elején elmondja a nevét, de a vezetékneve érthetetlen. Nem vicc, körülbelül ötvenszer hallgattuk meg egymás után, még le is lassítottuk a lejátszóban, de egyszerűen nem vagyunk képesek összerakni, hogy mi lehet. Az utóneve már könnyebben érthető, így ha minden igaz, Dávidnak hívják.

Honnan jött?

A településnél ismét bajba kerültünk, valamilyen Tisza-menti helységre tippelnénk, talán Tiszalök, de nem mondanánk biztosra.

Mit csinál?

A foglalkozás. Hát, itt is párszor vissza kellett tekernünk, hogy mi is lehet. Zenész. De milyen zenész? Több tipp is érkezett már: párolt zenész, báró zenész, bárzenész.

Kiderül még, hogy szeretne csinálni egy új videót, “egy 2014-es karácsonyi videót”, szóval ezzel meg is van, hogy nem olyan régen, a tavalyi év végén készült a felvétel. Ezután következik “pár darab intelligencia teszt” kérdés, amikre Dávid dobálja a jobbnál-jobb válaszokat, és ami talán az egészet kurva viccessé teszi, az a kérdező teljesen természetes helyeslése a meglehetősen buta válaszok után.

Társadalmi visszhang

A Facebook-on természetesen már több száz komment érkezett a különböző helyekre, ahol megosztották a videót, komoly internetes harcok indultak a felhasználók között.

Összeugrottak az emberek a cigányozáson, a szociális helyzeten, a butaság és a tudatlanság kérdésén, meg úgy kb. minden szaron. Mi ezt most inkább kihagynánk, mindenki eldöntheti, hogy egy ilyen videó mennyire vicces, vagy éppen ellenkezőleg, mennyire szomorú.

Az Almási Kristóf-üggyel ellentétben ebben az esetben sajnos nem sok újat tudtunk meg a srácról, inkább egy rövid videóelemzés lett belőle. Nem találtuk meg, hogy ki és pontosan mikor töltötte fel az eredeti videót, szóval

szeretnénk megkérni a kedves olvasóinkat, hogyha bármi extra infót tudnak ezzel kapcsolatban, akkor küldjék el nekünk kommentben, emailben, Facebook-on, bárhol! Jöhet minden!

Read previous post:
Tojáslabda felsőfokon – jön a Super Bowl!

Kannásbort csak üvegből!

Close