Fessük ki a debreceni buszmegállókat!

A cím megtévesztő lehet, nem a Romlott Hazai közönségének szól a felhívás, hogy a ma esti buli után hajnalban a hazaúton szétbombázzák az útba eső megállókat, hanem a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (DERKE) hirdetett közösségi szolgálatban elvégezhető munkát az önkéntes fiatalok számára.

A program keretében – amely “Az én megállóm!” elnevezést kapta – középiskolás diákok dobhatják fel a debreceni buszmegállókat különböző grafikákkal, ráadásul még jól is járnak, ugyanis minimum húsz órányi közösségi szolgálat elvégzését biztosítják számukra a szervezők. (az érettségihez 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteni)

Fotó: Babits László György

Kiket várnak?

  • Szakközépiskolásokat vagy gimnazistákat
  • A közösségi közlekedés iránt nagyobb érdeklődést mutató, műszaki beállítottságú, és/vagy grafikai és marketing témák iránt érdeklődő, jól rajzoló diákokat

Melyik suliból lehet jelentkezni?

  • Elsősorban debreceni iskolákból várják a jelentkezőket
  • Van lehetőség más iskolákból is csatlakozni, ez esetben viszont valamelyik debreceni iskola csapatába kell beszállni
  • Az alábbi iskolákkal már van szerződésük és külön procedúra nélkül azonnal lehet jelentkezni: Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Könnyűipari Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola, Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola

Mit kell majd csinálni?

  • Átfesteni az esőbeálló külső és belső oldalfalát és a buszmegálló padjait
  • Eltávolítani a kihelyezett menetrendekről a graffitiket
  • Egy-egy tartozékot, oldalfalat, lécet, menetrendtartót kicserélni
  • Növényeket telepíteni és virágokat ültetni
  • Lehetőség lesz a jelentkezők által tervezett egyedi festések és grafikák kialakítására is

Ami fontos: a festéshez, szereléshez és a kerti munkákhoz szükséges szerszámokat és anyagokat a szervezők biztosítják.

Fotó: Babits László György

Az önkéntes fiatalok 4-5 fős csapatokban fogják kidekorálni az elsősorban Debrecen belvárosában vagy lakótelepi részein (Tócóskert, Újkert, Vénkert, Libakert, Dobozi lakótelep, Belváros, Postakert) elhelyezkedő megállókat, amiknek listája a jelentkezők javaslatára a későbbiekben még bővülhet.

Jelenleg állapotfelmérés zajlik, a festési munkálatok márciusban kezdődnek és egészen november végéig fognak tartani. Jelentkezni ide kattintva lehet, további információk pedig a DERKE honlapján olvashatók.

borítókép: derke.hu

Read previous post:
Francia punk banda jön Debrecenbe!

Péntek tizenharmadika van!

Close