Francia punk banda jön Debrecenbe!

Eleve nem mindennap láthat az ember külföldi együttest Debrecenben, de ha esetleg te is Blink 182-n nőttél fel, és manapság nyitott vagy a kevésbé trendi, keményebb zenékre is, akkor vasárnap este végképp ott a helyed a Dharma klubban! A This is Bihar booking meghívására ugyanis fellép a francia, dallamos hardcore-t játszó Hightower; előttük pedig megnézhetitek a pesti Fake Shakes-t, valamint még két helyi formáció, a BetterThanEver és a Nyolcadikosok koncsertóját is. A szokásos Facebook-eventet erre találjátok, ha pedig továbbgörgettek, akkor többet is megtudhattok a vasárnapi fellépőkről.

Hightower

Kik ők?

Öttagú francia punkbanda Párizsból: Vincent – ének, Jeremie – gitár, Gaby – gitár, Alexis – basszus, Romain – dob.

Milyen zenét játszanak? Milyen a hangzásuk?

Indie punk/hardcore, FIFA WORD CUP 98.

Mit fogunk hallani tőlük?

Novemberben jelent meg első nagylemezünk, Sure. Fine. Whatever. címmel, amit Kaliforniában vettek fel egy Steve Evetts nevű producer közreműködésével, aki korábban olyan albumokon dolgozott, mint a Yours Truly a Sick Of It Alltól, a Nation és a Roorback a Sepulturától vagy a Miss Machine a The Dillinger Escape Plantől.

Kinek érdemes megnéznie őket?

Punkoknak és különcöknek.


Fake Shakes:

Kik ők?

Három budapesti srác (Márk – ének/gitár; Fater – ének/basszus; Buda – gitár), és egy debreceni, Oli, aki főállásban a Hanoiban püföli a dobokat.

Milyen zenét játszanak?

Ahogy ők fogalmaztak: “Punkrock, a Jawbreaker/Lifetime/Lawrence Arms vonalon lovagolva, karcos énekkel, szomorú, de azért valamennyire tökös dallamokkal, a szövegeink pedig általában lottyadt langyos sörben úszó estékről szólnak, miközben azért nem vesszük túl komolyan magunkat.”

Mit lehet tőlük hallani majd?

Eddig egy demójuk és két EP-jük jelent meg. A legutóbbi EP pont februárban jelent meg, már meg is hallgathatjátok bandcampen.

Kinek érdemes megnéznie őket?

Leginkább azoknak, akik azért keverednek le egy koncertre, mert nincs jobb hely, ahol épp lehetnének, sőt, nem is akarnának máshol lenni.


BetterThanEver

Kik ők?

Négy srác ‘Szalkáról. Kölyökkoruk óta ismerik egymást. Idejük nagy részét Debrecenbe töltik. Bálint a basszer, Gabi a gitáros/vokálos, Gergő a dobos, Nándi pedig az énekes.

Milyen zenét játszanak?

Dühös, olykor agresszív pop punk. A koncert végére általában mindenki le van mindig izzadva, mint akik körbefutották a Nagyerdőt háromszor.

Mit lehet majd tőlük hallani?

Az utolsó kislemezüket például (Out Of Our Range EP) cakkundpakk hallhatjátok majd, főleg a fenti számot.

Kinek érdemes megnéznie őket?

Aki szereti a dühös, érzelmes, gyors pop punk zenét. Annak feltétlen!


Nyolcadikosok

Kik ők?

Három örök-tini: Tito (ének+basszus); Rácz (gitár+vokál); Csende (tu-tá-tutu-tá).

Milyen zenét játszanak?

A zenéjük, mint egy fiktív tinisorozat filmzenéje: van benne bulizás, füvezés, csajozás, de dráma és balhé is.

Mit lehet majd tőlük hallani?

Még mindig nem sikerült befejezniük az első albumukat, de ha kész lesz, akkor azon 11 szám lesz. Fent meghallgathattok róla három kiszivárogtatott felvételt.

Kinek érdemes megnéznie őket?

Aki még mindig nem tette túl magát a felnőtté váláson, és azt kívánja, bárcsak gimis lenne megint!

Read previous post:
Péntek tizenharmadika van!

David Guetta, Slash és Fatboy Slim is ott lesz a VOLTon

Close