Árkot ás az önkormányzat, hogy megvédjen az autósoktól egy sáros, törmelékes területet

Vannak helyek, amiket kerítéssel, vannak, amiket mondjuk egy diszkrét sövénysorral védenek az illetéktelenektől. De van egy hely Debrecenben, ahol árkot ás az önkormányzat, hogy emberfia még csak meg se közelíthesse.

Történt ugyanis, hogy a nyugati kiskörút talán a jövő évtizedben elkészülő harmadik szakaszán elkezdték lebontani a kisajátított, romos házakat. Így nyílt egy nagy üres placc a Hatvan utcán, amelyet gyorsan birtokba is vettek az autósok. Nyilván nem az volt a baj, hogy nagy a sár – mert például a Bajcsy-Zsilinszkyn, a Jászain és az Arany Jánoson még pénzt is elkérnek egy hasonló színvonalú parkolóért -, hanem, hogy ez a sok köcsög autós nem fizet érte.

Az önkormányzat gyorsan orvosolta a problémát: elkezdték árokkal körbeásni a területet.

arok1

Javasolnánk még afrikai termeszhangyák és aligátorok telepítését az érintett területre, de ha ez sem segít, akkor egy könnyű aknazár is megteszi!

Úgy tűnik, ha az autósok szopatásáról van szó, a debreceni önkormányzat kreativitása nem ismer határokat. Jó, az autópálya-elkerülő fizetőssé tétele éppen nem Papp Lászlón vagy Kósa Lajoson múlt, de hiába kapálóztak ellene, az attól még fizetős lett. Év elejétől ugyanakkor tovább szűkítették az ingyenes parkolási zónákat a városban (klinika included!), miközben például Hajdúszoboszlón vagy a budapesti VIII. kerületben a helyiek az egész városban/kerületben ott parkolnak ingyen, ahol jól esik.

(via haon)

Read previous post:
Debreceni csapat játéka az App Store toplistájának első helyén

Soha nem találod ki, hol nyílt ez a mesebeli könyvesbolt

Close