Normális emberek > transzvesztiták, szakállas nők > szellemi fogyatékosok?

A HAON véleményírását olvasva nem tudtuk eldönteni a szerkesztőségben, hogy a szerző Barak Beáta az Eurovíziós Dalfesztivál esélyegyenlőségi verseny jellegét kritizálja-e, vagy pedig beteg embereken élcelődik. Egyik jobb, mint a másik!

Ide linkelem nektek a vonatkozó részletet, döntsétek el mit akart Barak,  mi egyelőre nem igazán tudjuk hova tenni:

Asszonykórus, transzvesztita, zombi metálzenekar, szakállas „nő”… – ha akarnánk se tudnánk követni, melyik performansz lesz nyerő idén ilyen előzményekkel az Eurovíziós Dalfesztiválon. Egyedül a finneknek sikerült korábbi saját választásukat is túlszárnyalni: most értelmi sérült punk bandát állítanak, hogy képviselje országukat a dalválasztón. Nos, ennek fényében gyakorlatilag bármelyik magyar versenyzőt kiküldhettük volna Bécsbe a pályázó 351-ből, de kik vagyunk mi, hogy mindet megismerjük, és netán érdemben szavazzunk is rájuk? Vannak erre tanult ítészek, akik tudják, miből lesz az országimázs!

cover

Kétféle álláspont bontakozott ki nálunk: az egyik szerint a szerző arra gondolt, hogy bárkit kiküldhettünk volna, hisz mindegyik egészséges magyar versenyző jobb lenne, mint egy beteg finn, a második vélekedés az, hogy Barak inkább arra gondolt, hogy azért lényegtelen, hogy kit küldünk ki, mert az Euróvízió egy esélyegyenlőségi verseny, ahol egy egészséges,

NORMÁLIS

MAGYAR

VERSENYZŐNEK

esélye sincs a jó eredményre.

Szerintetek mire gondolt Barak Beáta?

Az egész cikket itt tudjátok elolvasni.

Read previous post:
Tegnap kétszer is balesetezett a villamos

Tudtad-e? – 2. rész

Close