10 000 Ft-ba kerül a szex egy debreceni menekülttel

A Charlie Hebdo-t ért terrortámadás után kialakult káoszban a magyar miniszterelnök nagy nemzetközi visszhangot kiváltó nyilatkozatot tett. Orbán Viktor szerint már előre nyilvánvalóvá kell tenni a bevándorlók számára, hogy Magyarországra nem érdemes jönni, mivel a magyar álláspont az, hogy a gazdasági bevándorlás rossz, semmi haszna, csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért azt meg kell akadályozni.

Orbán továbbá leszögezte, hogy

… mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország.

Valamint arról is beszélt, hogy

…nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani.

Menekültcsökkentés

Az orbáni álláspont hamar kormányzati kommunikációs eszközzé vált, bár az kétségtelen, hogy a menekültcsökkentés közel sem olyan erős hívószó, mint a rezsicsökkentés. A kormányközeli média, beleértve a Magyar Távirati Irodát is, rendkívül gyorsan elkezdte gyártani az bevándorlásellenes híreket. Ezek az anyagok rendre az ország határain illegálisan belépő migránsok számának növekedéséről, valamint a beadott letelepedési kérelmek számának gyarapodásáról számoltak be. Mi a régióban tranzitországnak számítunk, ami nagyjából azt jelenti, hogy a bevándorlók nagy részének nem Magyarország a végső letelepedési célja, hanem valamelyik nyugati ország. Tőlünk a legtöbben Németországba, Hollandiába, vagy  az  Egyesült Királyságba próbálnak meg illegálisan bejutni.

forrás: jcsimmigration.com

A befogadó intézményekben – Bicske, Vámosszabadi, Debrecen – jelenleg nagyjából 1400 menedékkérő tartózkodik. Lényegében a diákotthonokhoz, kollégiumokhoz hasonló körülmények között várhatják sorsuk alakulását. Mivel szabadon mozoghatnak, többségük nem várja meg a menekültügyi jogállás tisztázásához szükséges néhány hónapos időt, hanem ahogy az országba kelet felől a határt tiltott módon átlépve érkeztek, illegális körülmények között nyugati irányba távoznak. Évente néhány százan Magyarországon szándékoznak letelepedni, velük integrációs szerződést köt a hatóság és családsegítők, szociális munkások segítik őket a lakáshoz jutáshoz, beilleszkedéshez – mondta Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megbízott menekültügyi igazgatója az MTI-nek.

Sámsoni út

Debrecenben a nagy menekültpara előtt is forró téma volt a menekültkérdés. A sámsoni úti befogadóállomás környékén történő erőszakos cselekmények jó része köthető a menekülttábor lakóihoz. A környékbeliek emiatt sokszor félnek, nem érzik magukat biztonságban. Ma Debrecenben már alig akad olyan, akinek ne lenne pár keresetlen szava a tábort illetően. Ahhoz, hogy a városban a menekültellenesség ennyire elharapózzon, a negatív tapasztalatok mellett szükség volt az elszigeteltségből fakadó információhiányra is. Így a sok tényleges negatív hír mellett, megjelentek a menekülttáborral kapcsolatos rémhírek is. Ez a dezinformáltság a jelenlegi szerkesztőségünk két tagját arra sarkalta, hogy egy pár óra erejéig elvegyüljenek a tábor lakói között. Erre a befogadóállomás melletti kocsmában/internetkávézóban került sor.

vagy.hu

10 000-nél kezdődik, de ezek jók ám

A szerzőink mikor beléptek a kocsma ajtaján, rögtön észrevették, hogy a hely gyakorlatilag kétfelé van bontva. Az egyik oldalon egy biliárdterem volt kialakítva, amit többnyire közel-keletiek töltöttek meg. Ezt a termet egy folyosó kötötte össze egy szobával, ahol egy ráccsal borított pult üzemelt, itt történt az italmérés. A pulttól nem messze, egy külön helyiségben paravánnal elválasztott régi számítógépek voltak, itt vegyesen ültek feketék és arabok, akik a családjaikkal, rokonaikkal próbálták meg tartani a kapcsolatot.

A szerzőink vettek egy doboz cigit, mire szinte azonnal odalépett hozzájuk valaki. A hangos felismerhetetlen nyelvek orkánja közül egy magyar hang szűrődött ki, és azt kérdezte: lehetek pofátlan? A fiatal férfi, mint kiderült, nem külföldi, régóta jár már ide, és most egy szál cigit szeretne. Elmondása szerint ez nem egy egyszerű kocsma, hanem egy olyan hely, ahová strichelni járnak a menekülttábor pénzre vágyó férfi lakói.

  • Vannak akik vállalják az ilyesmit?
  • Ha van pénzed, akkor simán, van választék!
  • Mennyit szoktak kérni?
  • 10 000-nél szokott kezdődni, de ezek jók ám.

A srác szerint sokan járnak ide, és valósággal válogatnak a menekültek között, akik sok mindenre hajlandóak. Szerinte erre a kínálatra elég nagy kereslet van itt Debrecenben. A megszeppent szerzőink még egy darabig beszélgettek a kocsmában, majd csöndben továbbálltak, maguk mögött hagyva a hangos angolszerű nyelven beszélő idegeneket.

A borítókép és az anyagban szereplő egyéb képek csak illusztrációk!

Read previous post:
Motorost gázoltak a Bem téren – Frissítve

Tudtad-e? – 7. rész

Close