Megkezdődött a Debreceni Zsidó Hitközség tanodaprogramja

Megkezdődött szerdán a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) tanodaprogramja, amelyre mintegy 30 millió forint európai uniós támogatást nyertek – közölte a DZSH elnöke a szerdai megnyitó után az MTI-vel.

Horovitz Tamás elmondta: pedagógusok, iskolaigazgatók segítségével harminc debreceni, tanulmányi eredményeit, szociális helyzetét, illetve családi körülményeit tekintve hátrányos helyzetű gyereket választottak ki a november 30-áig tartó programra.

Az alsós diákok vállalták, hogy a napi iskolai munkájuk mellett részt vesznek a rásegítő képzésben, amelyben fejlesztőpedagógusok segítik őket – tette hozzá. A tanoda fontos célja, hogy már az év végi és a következő félévi bizonyítványban látható javulást érjenek el a programban résztvevő gyerekek – magyarázta Horovitz Tamás.

A fejlesztő foglalkozások mellett közösségi programokon, kirándulásokon is részt vesznek a diákok, és a hitközség számítógépeket is a rendelkezésükre bocsát, hogy gyarapíthassák ismereteiket – jegyezte meg a DZSH elnöke, reményét fejezve ki, hogy az első, novemberig tartó kurzus után újabb uniós forrásra pályázhatnak hasonló céllal.

forrás: MTI
borítókép: dzsh.hu

 

Read previous post:
Előzetesben a brókerbotrány érintettjei, máris jobb a kedvünk

Láttál már napfogyatkozást digitális planetáriumban?

Close