Bandakörkép: Gidnim’Rém

Zenekar, de mégsem. Egyszemélyes zenei projekt, de mégsem. Jó, de mégsem. Rossz, de mégsem. Furcsa, de mégis. Egy biztos, a Gidnim’Rém underground berkekben már elég ismert, habár ezt a 108 Facebook-lájk megcáfolja. Vagy mégsem? A ‘Rém megálmodója válaszolt kérdéseinkre. 

Kik ők?

Ez a fülbe fröcsögtetett kulimász Urbán Bence agyszüleménye és keze/torka munkája. A koncertekre gyakran csatlakoznak förtelmesen nagyszerű és kolosszálisan jó arc zenészek olyan zenekarokból, mint a Morze, K-Zaj, Nyilas Reni & Ők, Kata & the Magic Kiwis, Ólompolip, ésatöbbi. Személyváltás. A felvételekre mindent én írok és zenebohóckodom fel, sok-sok hangszeren és még sok-sokabb nem hangszeren játszani próbálva.

Milyen zenét játszanak?

Szeretném azt hinni, hogy viszonylag sokfélét. Van egy-két könnyedebb dal, de nagyrészt kicsit kísérletezgetős, helyenként idegesítő, emitt csöndes, amott zúzós, alternatív, klasszikus, elektronikus, akusztikus, ami épp jól esik. Nincsenek határozott keretek. Ha van ének, általában nem túl sok, mert a szövegíráshoz nem igazán értek. Azért lelkesen próbálkozom.

Mit tettek le az asztalra?

Sikerült bekerülnünk a 2014-es Szimpla Lemming programba, azt élveztem nagyon. Van pár felvételem fent soundcloudon és bandcampen (http://agidnimrem.bandcamp.com). Azon kívül feldolgoztam Byealex Kedvesem című számát, amit még csak ketten diszlájkoltak jútúbon.

Hol lesznek 2 év múlva?

Remélhetőleg a második nagylemezem anyagával fogunk turnézni. Vagy épp a harmadikat veszem fel. Vagy palacsintát eszem. Vagy ha a háromból kettőt sikerülne egyszerre csinálni, annak aztán főleg örülnék.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnek elszakadni a hagyományos könnyűzenei szerkezetektől/dallamoktól és nem kapnak idegbajt a disszonanciától (abból elég sokat használok).

A szerkesztő szerint…

… a Gidnim’Rém kulimásza annyira disszonáns, hogy arra szavak nincsenek. Pont ez benne a zseniális: úgy mutatja magát, ahogyan semmilyen más zenekar, Bencét pedig pont nem érdekli, hogy mások mit szólnak hozzá. Mindenesetre a Bien.hu nemrég az 5 érdemes zenekara közé választotta, ami jó jel. Bízom benne, hogy az a 108 lájk hamarosan egy nullával kiegészül a végén.

A Gidnim’Rém megtalálható a Facebookon is.

Read previous post:
Oravecz Nóra az egyik kedvenc amerikai újságomnál blogol angolul

Tegnap óta mindenki publicista

Close