Betörőket fogtak a debreceni rendőrök

Két családi házba is betörtek, egy helyről elvittek műszaki cuccokat, ékszereket és készpénzt, a másik helyszínről viszont nem loptak el semmit, csak betörték az ablakot. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya három férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2015. március 10-én 17 óra 7 perckor egy nő telefonon arról értesítette, hogy ismeretlenek betörtek a Monostorpályiban található családi házába. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy amikor hazaérkezett azt látta, hogy a tettesek a ház hátsó ablakát betörték és a nappalit átkutatták, ahonnan műszaki cikkeket, ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el.

A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került három férfi. A járőrök 2015. március 12-én 8 óra 40 perckor Debrecen, Sámsoni úton megállítottak egy Renault típusú személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt, valamint két utasát, akiket a nyomozók a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kerestek, továbbá M. Csabával szemben elfogatóparancs is érvényben volt, amit a Debreceni Járásbíróság lopás bűntett elkövetése miatt adott ki.

A rendőrök a 47 éves M. Csabát, a 45 éves V. Tibort és a 32 éves L. Bertalant elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók a három debreceni lakost gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a terheltek az igazoltatásuk előtt pár órával egy Debrecen, Bayk András kerti ingatlan kerítésén átmásztak és betörték a ház ablakát, azonban onnan nem loptak el semmit.

A Betörési Alosztály munkatársai M. Csabát őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg társai az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

forrás: police.hu

Read previous post:
Hogy lehet valakit szex közben lehallgatni? 18+

Ünnepi közlekedés március 15-én Debrecenben

Close