A Haladás megszakította a Loki veretlenségi sorozatát

A találkozó előtt sereghajtó Haladás hazai környezetben nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

A hajdúságiak tíz veretlenül megvívott bajnoki összecsapás után kaptak ki ismét, legutóbb szeptember végén a Paks otthonában maradtak pont nélkül. A szombathelyiek sikerükkel nemcsak az utolsó pozícióból mozdultak el, hanem kieső zónát is elhagyták a Budapest Honvédot és a Dunaújvárost megelőzve.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – DVSC-TEVA 2-0 (2-0)

Szombathely, 2000 néző, v.: Iványi
gólszerző: Martínez (32., 42.)
piros lap: Brkovic (72.)
sárga lap: Radó (37.), illetve Brkovic (40., 72.), Sidibe (62.), Bódi (65.)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Rózsa – Angyal, Fehér, Devecseri, Jánvári – Gaál, Nagy P. (Czingráber, 90.), Martínez, Iszlai, Halmosi (Mancini, 88.) – Radó (Rácz B., 84.)

DVSC-TEVA: Novakovic – Mészáros (Tisza, 61.), Máté, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Bouadla (Bódi, 61.) – Kulcsár T., Sidibe (Morozov, 77.)

Az első perctől a Haladás lépett fel kezdeményezőbben. A Debrecen még azt követően sem “ébredt fel”, hogy Brkovic a gólvonal előtt mentett egy ízben. A riválisnál sokkal nagyobb hőfokon égő hazaiak a Győrből érkezett Martínez révén végül kétgólos előnyre tettek szert a szünetig.

A folytatásban is a Haladás irányított, legfeljebb annyiban változott a játék képe, hogy a biztonságot szem előtt tartva kevesebb lehetősége adódott a szombathelyiek előtt. Brkovic kiállítása sem segítette a Debrecent, amely ezt követően beletörődötten futballozott, így már nem változott az eredmény a lefújásig.

forrás: MTI
borítókép: rangado.hu

 

Read previous post:
ek15cover
Debreceni életképek – 15. rész

anna_cover
Összefogás Annácska gyógyulásáért – kupakgyűjtésbe kezdett a DVSE!

Close