DEBRECORDS: Megjelent a Modern Lobotómia első felvétele!

Az egykori Eufória romjain újraépült debreceni alt-rock együttes nemrég megjelentette első, Gyerek című kislemezét.

Az együttesben énekel és gitározik Kovács Károly (ex-Eufória), basszusgitározik Gyenge Norbert (ex-The Sided, ex-Eufória) és dobol Katonka Máté (ex-Instant). “A dalok a felnövés problémáiról szólnak. Arról, amikor elszakadsz a szüleidtől és világgá akarsz menni, vagy, amikor bocsánatot kérsz egy olyan dolog miatt, amiről tudod jól, hogy nem szabad megtenni, de mégis megteszed“- ecsetelte nekünk Karcsi, az énekes.

Mint elmondta, a most megjelent három szám csupán része egy nagyobb koncepciónak. “Az egész úgy fog felépülni, hogy félévente kiadunk egy kislemezt, és két évente egy nagy lemezt, amin rajta lesznek az eddigi kislemezek számai, illetve három bónusz szám. Jelenleg öt kislemez van most tervben: a Gyereket követni fogja a Fiatal, a Felnőtt, az Öreg és a Ki vagy te? című pár számos kiadvány. Többnyire mindegyiken vadi új dalok lesznek, de felújítunk majd néhány olyan témát is, ami még az Eufória idején született.”

IMG_0049_1
Fotó: Fóris Tamás (foristamas.blogspot.hu)

 

Karcsi szerint az új formációban sokkal jobban működik a kémia a tagok közt: “Míg az eredeti felállású Eufóriában úgy működött a dalírás, hogy levittem egy témát a próbaterembe, Szabi (az akkori basszeros) alárakta az alaphangokat, Tomi (az akkori dobos, most a Mikor Kidman dobosa) meg ugye alápakolta a grúvokat, A Modern Lobotómiában már mindenki kiveszi a részét a dalszerzésből.”

Kérdeztük, hogy lesznek-e videoklipek, ezzel kapcsolatban Karcsi így nyilatkozott: “Ahogy figyeljük az embereket és az internet alakulását, azt vettük észre, hogy a videoklipeknek ma már nincs akkora jelentősége, mint mondjuk egykor a ’90-es vagy 2000-es években volt. Ma már a YouTube-on az is elég, ha csak csinálsz egy háttéranimációt a számhoz. Hiába forgatsz profi videoklipet, egy friss együttes indulására nincs már olyan nagy hatással. Úgyhogy nálunk most nem prioritás a klipkészítés, bár tervezzük, hogy csinálunk majd valamit nyárig.”

A koncerteket a nyáron hanyagolni fogják még, mivel Karcsi szerint a fesztiválokon úgyis mindenki inkább a nagyzenekarokra lesz kíváncsi, úgyhogy inkább kivárják az őszt, amikor lehet majd újra kis klubokban bulizni. Ahogy Karcsi fogalmazott, sokkal otthonosabban érzik magukat az underground világban, mint egy tömegfesztivál kora délutáni műsorában.

Címlapfotó: Fóris Tamás (foristamas.blogspot.hu)

Read previous post:
Tudtad-e? – 20. rész

Máris összetörték az egyik új rendőrautót Debrecenben

Close