A tökös Cívishír kiosztja a puhány városi jogvédő ficsúrokat

A Cívishír keménytökű újságírója úgy kiosztotta a kis jogvédő pesti nyikhaj pöcsöket, hogy még nekem is majdnem megjött a kedvem kimenni a hortobágyi pusztába csergetni egyet a medveölő komondorok közé…

Az Átlátszó hozott le egy cikket vasárnap arról, hogy a hortobágyi földmutyi ügyében zajló nyomozásuk közben újságírójukat két komondor támadta meg. Nyilván magánterületen a kutyák dolga az, hogy őrizzék a gazda értékeit, de ahová a riporter tévedt, ott semmiféle kerítés vagy tábla nem jelezte, hogy magánterület, így finoman szólva is cinikus őt hibáztatni.

Több sem kellett a Cívishírnek, hogy lemenjen kurucinfoba. Van itt minden: sorosgyörgyözés, budapestizés, cinikusság, kioktatás.

Tényleg csak a legnevetségesebbeket hadd idézzem:

A budapesti elefántcsonttoronyból csak pincsiket és tacskókat látni.

Komondort nem. Vakot pláne.

Hortobágy azonban más. Erre a kemény terepre tévedt a fantasztikus tényfeltáró

Ennyi. Mit is tudhat a rohadt libsi pesti jogvédő köcsög az igazi keményfaszú szittyamagyaroknak való rónaságról, erről a kemény terepről?

Fantasztikus tényfeltárás. Igaz is. Kósa Lajos meg Papp László parkolása az igazi tényfeltárás, nem az a szarakodás amit ezek a kis csicskák művelnek. Soros pénzén.

Mint egy igazi magyar népmese, úgy ez a cikk sem maradhat tanulság nélkül:

Ha oknyomozót szűkebb pátriánkba, a hortobágyi tanyavilágba szólítja a kötelesség, akkor számoljon azzal, hogy a pusztában szédelegve farkasokat is legyőző, Székelyföldön még a medvékkel is szembeszálló őshonos magyar fajták előfordulása több mint sűrű. Kérjen kiemelt honoráriumot!

Na jó, ez már a No comment kategória.

Hinnye!

Read previous post:
Debreceni életképek – 17. rész

Partyjárat a hajdúsámsoni Ramszesz diszkóból

Close