A debreceni Quaestor elleni izé egyik fontos aspektusa kimaradt

Vasárnap 11-től a Quaestor-károsultak tartottak valamit, valakik mellett, valami ellen, vagy lehet, épp fordítva. Nem tudom.

Azért ködösítek ennyit, mert tényleg ekkora a homály az ügy körül. És ez nem csak magára a brókerbotrányra értendő, hanem az “ellenállásra” is. Ami van ugyan, de csak úgy, hogy az ne hajtsa a baloldal malmára a vizet, vagy ne üssön túl nagyot a kormányon. A vasárnap kint lévő többnyire idősek, középkorúak súlyos tízmilliókról, egy élet munkájáról beszéltek, amely most lehet, hogy a semmibe veszett.

Még az egyértelmű provokációra sem szakad ki senkiből semmi, csak ingerülten arra kíváncsiak, hogy kik vagyunk, hová lesz a felvétel. Sokan ki is kérték maguknak, hogy ők nem tüntetni jöttek, hanem demonstrálni. Nem valami ellen, hanem valami mellett. A hangulat inkább döbbent, mint paprikás volt. Sokan egész egyszerűen nem hitték el, hogy ez megtörténhet velük, amikor ez a kormány van hatalmon.

A kormányzat eközben gőzerővel próbálja “szocialista brókerbotrányként” beállítani a történteket. A Quaestor ugyanis a Gyurcsány-kormány idején közel 17 milliárd forint hitelt kapott, mint kiderült a győri stadion fejlesztésére. Szijjártó Péter 2012-ben így adta át a most előzetesben lévő Tarsoly Csabával a korábban kifogásolt, Rogán Antal szerint fedezet nélkül kapott hitelből épülő győri beruházást:

Index.hu / MTI

Sőt, 2012-ben, már az Orbán-kormány alatt a Quaestor érdekeltségébe tartozó ETO Park Hotel 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi tervből. A Fidesz most azt beruházást vizsgálná ki, amelyről évekkel korábban Szijjártó ezt mondta:

jó helyre került a stadionfejlesztési támogatás és az Új Széchenyi Terv 250 millió forintja.

 

Read previous post:
Két nagyszínpad a Telekom VOLT Fesztiválon

Megrendítő és szomorú az internet jelenleg legcukibb képe

Close