A gyanútlan olvasó azt hihette, hogy az MTVA rövid történetét ismerheti meg ma Budapesten

Az MTI hajnali kiadásában ugyanis a következő címre lehettünk figyelmesek: A pártállami sajtóirányításról szóló köteteket mutatnak be.

Majd így folytatódik:

A pártállam sajtójának irányítása, a cenzúra működése, a hazai és nemzetközi ideológiai harc és a titkosszolgálatok ezzel összefüggő tevékenysége áll a középpontjában annak a két kiadványnak, amelyet a Nemzeti Emlékezet Bizottsága ma mutat be Budapesten.

A hírt tovább olvasva kiderül, hogy itt valójában nem a 80 milliárdos propagandairoda működését ismerhetjük meg, pedig Borvendég Zsuzsanna történész Újságírásnak álcázva című kötetéből ez elsőre biztosnak tűnt.

A könyv valójában a a Nemzetközi Újságíró Szervezet (NÚSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) kapcsolatát tárja fel a II. Világháborút követő időszaktól egészen a rendszerváltozásig.

Szintén az olvasóközönség elé kerül Csatári Bence A Tájékoztatási Hivatal története Szirmai István elnöksége alatt (1956-1957) című kötete, amely a pártállami sajtóirányítás egészen sajátos részleteibe is bepillantást enged.

Itt legalább nincs becsapós cím. Itt csak a téma becsapós.

via MTI

Borítókép: hvg.hu

Read previous post:
Ismét megöltek egy idős nőt a megyében, ezúttal Nádudvaron

Mégsem szűnnek meg a kommunikáció szakok? (Frissítve)

Close