Bandakörkép: Ólompolip

Öten voltak, hárman vannak, mégis nyolc karja van – mi az? Egy hihetetlen, néhol ijesztően furcsa formáció és zenei egyveleg, melynek megértését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk! Egy biztos: aki egyszer meghallgatja ezt a zenekart (már ha egyszer lesz végre második koncertjük), már sosem lesz ugyanaz az ember. A Bandakörkép mai részének főszereplője a debreceni Ólompolip.

Kik vagytok és milyen zenét játszotok?

A fenomenális ólompolip nyolc fenomenális karja nyolc fenomenális stílust ötvöz az ősi Dzsánürü miküszü nó dzsucut alkalmazva:
1. Pop Plom – poppü shokushu!
2. Bly Blekksprut – metárü shokushu!
3. Chumbo Pulbo – szká shokushu!
4. Lyijy Mustekala – rokkü shokushu!
5. Ołów Ośmiornicy – hippü-hoppü shokushu!
6. Memimpin Gurita – drámü enü bészü shokushu!
7. লিড অক্টোপাস – diszükó shokushu!
8. Kutsogolera Nyamayi – klezmer shokushu!
I am not strong enough! I must practice harder to become stronger! I want to protect everyone! I cannot lose!
Minna wo mamoru!

Mit tettetek le az asztalra?

Már volt egy koncertünk.

Hol lesztek 2 év múlva?

Az óceán mélyén szunnyad könyörtelenül az Ólompolip, és várja a friss vérejték ízét. A legenda úgy tartja, mire a Hold és a Vénusz együtt áll, a nyolckarú démon felemelkedik a habok közül, és nyestek hadával Peti, az afta színe elé járul, hogy MENNYI?!

Kiknek ajánljátok?

Blob Dzsylan-nek, Piderman-nek, Mudonnának és Trom Fanks-nek.

A szerkesztő szerint…

… nem tudom eldönteni, hogy az Ólompolip jó-e vagy rossz a világnak, de talán inkább jó – mindenesetre vannak és kész. Zenei tudásban és kreativitásban nincs hiány, koncerttapasztalatban annál inkább, ám reméljük, ez is változik majd egyszer. Mivel az első album (?) eléggé improvizatív elemekre épül, ezért gyaníthatóan egyetlen hang sem fog megegyezni a stúdiófelvétel és egy koncerten elhangzott dal között. Talán pont ezért lesznek szerethetőek… vagy nem? Én azért egyszer tuti megnézem őket.

Read previous post:
Debreceni életképek – 18. rész

Ezúttal egy horvát autóssal karambolozott a kettes villamos

Close