Ti féltek a Jobbiktól?

Tegnap Tapolcán robbant a bomba, ugyanis Rig Lajos, a Jobbik képviselője nyerte meg az időközi parlamenti választásokat, ami azt jelenti, hogy a Fidesz még messzebb csúszott a kétharmadtól. Sokak szerint azonban ez több minden mást is jelent.

Szinte nincs olyan politikával foglalkozó szeglete az internetnek, amely ne a Jobbik tapolcai győzelmével lenne elfoglalva. A kormányközeliek nyilván annak örülnek, hogy valaki megállította a baloldal elképesztő menetelését. Mráz Ágoston a Nézőpont Intézet vezető elemzője egészen addig csűrte-csavarta a végeredményt, hogy abból a végén az derült ki, hogy a választók az időközin nem a Fidesz ellen szavaztak, csupán megversenyeztették az ellenzéki pártokat. A baloldal természetesen a szélsőjobb felkúszásáról, és közelgő nagy veszélyről cikkezik.

Én egyelőre nem tudom, hogy mit gondoljak erről az egészről, mert simán benne van, hogy tegnap este a magyar politika teljes átrendeződése kezdődött meg, de az is lehet, hogy Vonáék maradnak a seggükön addig, ameddig szépen le nem morzsolódnak. Egy biztos, a menórát egyelőre nem rakjuk el az asztalról.

 

 

Read previous post:
Puzsér Róbert filmkritikus Debrecenbe látogat

16 arckifejezés, amit minden göndör lány ismer

Close