Jobbik: a kamupártok miatt nyert a Jobbik

Nem tudni, hogy jobbikos Mirkóczki Ádám végiggondolta-e, hogy mit nyilatkozik az MTI-nek, de gondolom igen, mivel egy egész nagy párt szóvivőjéről beszélünk. A Jobbik még csak Tapolcán nyert, de már átalakítaná a választási és a pártfinanszírozási rendszert, de nem ez az igazán érdekes.

Az átalakításban egyébként lenne némi ráció, mivel a 2014-es választáson is kamupártok sora nehezítette meg a választók, és a pártok életét. Gondoljunk csak bele, hogy hány néven futott a baloldalikorszakváltóösszefogás. Tavaly egyébként nyolc ilyen párt sértette meg a számviteli és az áfatörvényt, egyikükkel szemben pedig büntetőeljárás is indult.

De nem is az lényeg, hogy mit akar a Jobbik, hanem hogy mit mondott Mirkóczki a tapolcai választás első és második helyezettjéről. A szóvivő szerint a nem parlamenti pártok tapolcai jelöltjeire érkezett szavazatok együtt többet tesznek ki, mint az első és a második helyezett közötti különbség. Nem tudom, hogy ezzel arra utalt-e Mirkóczki, hogy a kamujelöltek segítették hozzá a Jobbikot a párt történetének legnagyobb győzelméhez, de mindenesetre érdekes, hogy pont egy jobbikos világít rá erre az olvasatra. 

Forrás: MTI

Read previous post:
Nem fogod elhinni milyen jó arcok csinálják az Aldi reklámjait

Debreceni Programajánló: április 15 – 18.

Close