Tarolnak a magyar kisfilmek a közösségi médiában

Az utóbbi egy hétben két magyar produkciót is ezrek, sőt, tízezrek osztottak meg a legnagyobb közösségi oldalak felületein. Megnéztük, hogy miről és kiknek szólnak a köztudatba néhány nap leforgása alatt berobbant videók.

Az első, 4 perces videó címe Gift, azaz ajándék. A kisfilm fő célja az, hogy rávilágítson arra a mindennapi problémára, hogy milyen kegyetlenül bánnak az emberek a kiszolgáltatott házi kedvencekkel. A készítők azt mondták, hogy minden embernek szerették volna – minél hatásosabban – felhívni a figyelmét erre a létező problémára. Valljuk be, ez sikerült is nekik, valószínűleg kevés szem marad szárazon a néhány perces felvétel megtekintése után.

A második kisfilm Nem tudhatom címmel jelent meg, ami Radnóti Miklós egyik legismertebb és legszebb versére utal. A Szirmai Márton által rendezett videóban (ami egyébként a Radnóti hétszer c. film egyik etűdje) a költőnek címezve üzenhetnek a magyar emberek hazánk különböző területeiről és a világ több pontjáról. A bő öt perces felvételen civilek, művészek és különféle aktivisták szerepelnek, akik leírják, hogy mi a helyzet az országban vagy azon kívül.

Az mindenképpen örömteli dolog, hogy nemcsak a szokásos lájkvadász idióta dolgokat osztják meg mostanában a magyar internetezők, hanem a kreatív, elgondolkodtató, és ami a legfontosabb, jelentéssel bíró videókra is rákaptak. Sokkal szívesebben látom ezzel telerakva az üzenőfalat, mint a halálos betegségeket “gyógyító” kamu szerekkel, a napi horoszkóppal vagy a szabadon ébredők abszolút hihető (se!) teóriáival. Persze itt megjegyezhetjük, hogy nem kell fogyatékos ismerősökkel körbevenni magunkat, akik ezeket a szarokat megosztják, és máris megoldódott a probléma.

Read previous post:
Dehir: A madarak úgyis csak összeszartak mindent, a nánásiak valójában örülnek a fák kivágásának

Itt az új Star Wars 7-előzetes, magyar felirattal!

Close