Bandakörkép: Heartkiller

A Bandakörkép mai részének főszerepében egy örök optimista, zeneileg érdekes egyveleget nyújtó banda áll, akik lassan négy éve igyekeznek talpon maradni ezen az elég instabil zenei piacon. Hard rock, pop, metal: a debreceni Heartkiller ezt mind felhasználja, hogy elkápráztassa hallgatóságát. Ja, és nemsokára a Voice-os Karai Annával is fellépnek majd!

Kik vagytok?

A HEARTKILLER megalakulása egész pontosan 2011. szeptember 9.-re tehető, amikor a debreceni Bárkában adtunk koncertet. Ezt megelőzően 1 évig Black Jack néven futottunk és a koncerten a BJ halálát, valamint a HEARTKILLER születését ünnepeltük. Maga a formáció az énekes/szövegíró Nagy Gábor „Kenny” kezdeményezésére jött létre, miután korábbi zenekara, a Poisoned Tear felfüggesztette működését. Így néhány korábbi zenésztárssal (Nagy Róbert – Basszusgitár és Kis Sándor – Gitár) és egy újonnan kijelölt zenei irányzattal (Pop-Rock) 2010-ben megkezdte működését a HK – vagyis akkor még a BJ. Így indult a történetünk.

Milyen zenét játszotok?

Nehezen tudnánk kategorizálni, pontosan milyen stílust is képviselünk. A már említett pop-rock irányzattal indultunk, ami még mindig megvan a zenénkben, de idővel egyre keményebb témáink születtek, amelyek sokkal inkább a metal világához köthetők. A jelenlegi új dalok, amelyeken dolgozunk, már egy teljesen más csapatot, egy teljesen más zenei irányzatot mutatnak, mint amivel elindultunk anno. Alapvetően mi mindannyian metal arcok vagyunk, így értelemszerűen ilyen zenét is akarunk játszani annak ellenére, hogy szeretjük a populáris-soft rockos dolgokat is. Ha röviden szeretném jellemezni a stílusunkat, akkor hard rock zene metal hatásokkal.

Mit tettetek le az asztalra?

Az elmúlt években elég sok minden történt velünk. 2011-ben készítettük el első EP-t, amely az „Újjászülettem” címet kapta. Ezen a már említett pop-rock irányból kialakult első dalaink hallhatóak, melyek a mai napig megállják a helyüket koncerteken, szerves részét képezik műsorunknak. 2012 őszén megjelent a második dalcsokrunkat rejtő korong, a „Mese”, amelyen már a keményebb énünk is megmutatkozott a soft rockos dolgaink mellett. Ez inkább demó lett, mint EP, ezért is csak a címadó dal érhető el a nyilvánosság számára. Ezzel egy időben igyekeztünk minél többet koncertezni, de főként Debrecenre koncentráltunk. A már említett Bárka állandó koncerthelyünk volt ebben az időben, de Hajdúszoboszlón is megfordultunk párszor és Miskolcra is sikerült eljutni, emellett rengeteg akusztikus fellépésünk is volt.

Jelenleg az áprilisban megjelenő, „Küzdj az álmodért” címre keresztelt új kislemezünkről csepegtetünk ki dalokat, amely a keményebb hard rock-metal oldalunkat mutatja be, ötvözve a populárisabb énünkkel, valamint áprilisban a koncertszezon is beindul. A szintén debreceni Sensus zenekar három bulira (április 11. – Hajdúszoboszló – Rock Cafe, április 24. – Nyíregyháza – Romkert és április 25. – Debrecen – Kaptár) is elkísér minket és kettőn a The Voice tehetségkutatóból ismert Karai Anna is csatlakozik hozzánk (Nyíregyháza – Romkert és Debrecen – Kaptár). Nagyon izgatottak vagyunk a bulik miatt és debreceni zenekar lévén a Kaptáros koncert különösen fontos számunkra. Ezeken kívül már nyárra és őszre is vannak fix dátumaink, de részleteket még nem árulunk el. ;)

Hol lesztek 2 év múlva?

A jövőt nem láthatjuk előre, de bízunk benne, hogy szerte az országban aktívan koncertező, új dalokat-lemezeket készítő zenekar leszünk akkor is. Mindenesetre ambiciózusok, reménykedőek és bizakodóak vagyunk a jövőt illetően.

Kiknek ajánljátok?

Azoknak, akik szeretik és tudják is értékelni az igazi igényes, hangszeres, értékeket és fontos mondanivalót közvetítő rock/metal zenét. Kortól, nemtől függetlenül bárkinek, aki kicsit is nyitott a rock zene felé és szeretne jó dalokat hallgatni, szeretné koncerteken jól érezni magát és élményekkel gazdagodni.

A szerkesztő szerint…

… talán egyetlen helyi előadóra sem jellemző az a kitartás, mint a Heartkiller zenekarra: több anyagot is kiadtak már, s az évek során – szerencsére – egyenletes fejlődést mutatnak. A legnagyobb negatívum a helyenként bántóan mellényúló gitárjáték mellett az új EP dalait keverő stúdiót illeti, amely ennyire Szokol Rádiós hangzást ad a daloknak, gyakorlatilag élvezhetetlenné téve a dalokat. Kenny hangja az első anyaghoz képest sokat javult, érdekesen (néhol talán túl érdekesen… ez már nem feltétlenül pozitív) váltogatva a hangszíneket -és magasságokat, a többiek pedig szépen hozzák a riffeket. Van bennük spiritusz, már csak meg kell találniuk a saját útjukat – aztán rálépni.

UPDATE: A stúdiós munkatárs a cikk megjelenése után elküldte nekem az ő verzióját, mely jobb volt, mint amit a YouTube-on lehetett hallani. Ezek szerint a konvertálás során lehetett valami probléma, melyhez a stúdiónak semmi köze!

Read previous post:
Debreceni Programajánló: április 20 – 26.

Szakítanak a Facebookkal a kormány házi civiljei

Close