A Tankcsapda, Fluor Tomi és a Quimby egy magyar sci-fiben

Nem, ez nem egy szörnyű drogos álom ez maga a Lámpagyújtogatók című film, amelynek a története nagyjából arról fog szólni, hogy földönkívüli rádióadást sugároznak Magyarországra, amire a címben említett zenekarok, és még sokan mások reagálnak, miközben boncolgatják az élet nagy kérdéseit.

Legalábbis ez derül ki az előzetesből, amit a Dehiren láttam:

Hogy a beszélő fejeken kívül történik-e majd valami a filmben? Valószínűleg nem. Bár a trailerben mutattak részleteket a “cselekményből”, de azokból sajnos nem sok mindent lehet kideríteni. A látványvilág egyébként nem rossz, látszik, hogy mit és hogyan, milyen eszközökkel szerettek volna elérni a készítők, de nekem ezek ellenére is kicsit úgy hatnak az “akció” képsorok, mintha egy ügyesen vágó haverom csinálta volna az otthoni gépén. Persze nem is lehet elvárni, hogy egy interjúfilmnek tűéles, zseniálisan megrendezett “mozgójelenetei” legyenek.

A Liza, a rókatündér után valami olyasmit éreztem, hogy hosszú idő után talán elindult valami a magyar filmgyártásban, de a Lámpagyújtogatók előzetese most visszaültetett a helyemre.

Read previous post:
Lány a szomszédból: Szandi

Van 750 millió forintod, aztán meg nincs

Close