Éljen, megmaradhatnak a kommunikáció szakok

A nagy riadalom után nemrég kiderült, hogy megmaradhatnak a kommunikáció alap- és mesterszakok. Így továbbra is biztosított az IT call centerének utánpótlása, de tovább íródhatnak a senkit nem érdeklő film- és lemezkritikák is. Egy gyakorlati készségeken alapuló szakmát tovább oktathatnak elmélet-orientált képzésként, a külsős tanárok pedig továbbra is első számú szabályként jelölhetik meg “a tulajdonossal soha nem megyünk szembe” passzust.

Gyakorlaton természetesen eddig is részt lehetett, és ezután is részt lehet venni, csak a kérdés az, hogy a gyakorlati helyeken miből mennyi ragad a szorgalmas hallgatóra. Persze a megszerzett ilyen-olyan “tapasztalatokat” valamilyen módon tudják majd hasznosítani a fiatalok, hisz erre már egész rendszer épült ki Magyarországon. A jelszóra kussolás és a tollbamondás, valamint a kapcsolati tőke szerzése soha nem megy ki a divatból.

A rendszerben persze nem minden és mindenki rossz. Az, hogy egy képzés gyenge, még nem azt jelenti, hogy a tanárok és a diákok is semmirekellők lennének. Egész egyszerűen a jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé, hogy a hallgatók valós igényekkel, valós versenyhelyzetekkel találkozzanak. Ezáltal a szakon végző hallgatók nagy része dilettánsként kerül majd ki a munkaerőpiacra, ami jó hír a nemzetközi gazdálkodás szakosok, és a közgázosok tömegeinek, mert ők így továbbra is újságíróként, vagy pr-esként dolgozhatnak majd.

Read previous post:
Zöld pólósok lepték el a debreceni Nagyerdőt

A Windows 10-zel egy régi ismerős is visszatér

Close