Finnországban nem szaroznak a gyorshajtók bírságolásával!

Már rengeteg legendát olvashattunk arról, hogy finnugor testvéreink komolyan gondolják a gyorshajtók büntetését, teszik mindezt a társadalmi igazságosság zászlója alatt. A közelmúltban kiállított csekk mit sem bizonyít jobban.

A skandináv országban úgy állnak hozzá, hogy a szankció mértékét az elkövető anyagi lehetőségeihez kell szabni. A napokban így sikerült összehoznia Reima Kuislanak a hihetetlennek hangzó ötvennégyezer eurós büntetést, ami jelenlegi árfolyamon tizenhatmillió-kettőszázezer forint.

Ezt a képet látta barátunk a tizenhatmilliós pillanatban – via performancedrive.com.au
Kuisla Úr nem követett el bűncselekményt, mindössze annyit, hogy egy 80 km/h-s korlátozásnál 103 km/h-val hajtott. Az esetet habzó szájjal a következőképpen kommentálta: “ahogy itt a dolgok mennek, annak egyszerűen semmi értelme!!” Ezenkívül elmondta még, hogy nem kíván interjút adni és valószínűleg elhagyja az országot is, ugyanis a milliárdokat hozó befektetői vállalkozását külföldről is tudja irányítani.

Kis összehasonlításként: hogyha nem kétmilliárd forintot keresett volna a tavalyi évben, hanem mondjuk “csak” tizenötmilliót, akkor a büntetés sem rúgott volna többre egy százezres tételnél.

Via NYT és index

Read previous post:
Fekete hétvége – erről már nehéz nem tudomást venni

Bandakörkép: Sensus

Close