Időutazás az 1994-es Debrecenbe – 3. rész

Nem kell tovább várnotok, folytatódik a múltidézés. A harmadik részben is szemezgetünk a 21 évvel ezelőtti Debrecen ékszerdobozából. A videó készítője újdonságokkal rukkolt elő, így újabb perspektívákból pásztázzuk a cívisvárost.

Debreceni időutazásunk első és második része nem csak titeket, kedves olvasókat ragadott magával, hanem a kevésbé szimpatikus Hajdú Online szerzőit is. Ezúton is szeretném megköszönni, igazán megtisztelő, hogy a debreceni médiapiac egyik meghatározó szereplőjének mankót tudunk biztosítani a nehezebb, ötletmentes napokon. De most foglalkozzunk azzal, amivel valóban érdemes, a következő epizóddal!

A felvétel különlegessége, hogy közelebb kerülünk az operatőrhöz is. Igazi retró életképekkel találkozunk, amikor belecsöppenünk családja hétköznapjaiba: bekukkantunk a tipikus magyar berendezéssel és ereklyékkel teli paneljukba, bekapcsolódunk a telepi gyerekek focimeccsébe, aztán kinézünk az ablakból a Tócira. Nem rossz a kilátás!

Felszállunk a régi 25-ös buszra. Egy darabig döcögünk, ráérünk, mélázva bámuljuk az elsuhanó utcákat. A fülsértő ajtócsengő zavarja meg kalandozásunkat. De hol van már a Tesco? Ja, akkor még sehol.

Feltűnik a Szent Anna utca és a csodálatos Szent Anna templom. Változott egyáltalán valami ezen a környéken? Nem nagyon. Most is úgy tökéletes, ahogy volt…

<< 2. rész

Kíváncsian várjuk a régi helyszínekhez kapcsolódó történeteiteket, írjátok meg nekünk!

Read previous post:
Egy női Schwinn biciklit keres a Debreceni Rendőrség

Egy debreceni trafikos olvasói levélben cáfolja Kósát és Rogánt

Close