A magyar válogatott kijutott az EB-re!

No, mielőtt minden futballrajongó honfitársunk felkapná a fejét: sajnos még nem a (jelenleg) Dárdai Pál vezette focistáink hajtották végre ezt a bravúrt. Kézilabdásaink 29:25 arányban legyőzték Oroszországot, ezzel pedig kijutott a jövő évi, lengyelországi kontinensbajnokságra.

A magyar válogatott egy kicsit álmosan kezdett az oroszok elleni találkozón a Veszprém Arénában, a 7. percben két góllal is mentek a vendégek, ám a magyarok magukra találtak és szép lassan megléptek riválisuktól. Főleg Bodó, Császár, Nagy László és Harsányi volt elemében, a csapat pedig szinte folyamatosan tartani tudta a négy-ötgólos előnyt.

A végén megint volt egy kisebb hullámvölgy, nyolc perccel a vége előtt az oroszok egy gólra apasztották a különbséget, ám Celiszcsev harmadik (egyben piros lapos) kiállítása megpecsételte Dibirovék sorsát. Az oroszok az utolsó hét percben egyetlen gólt tudtak szerezni, miközben nálunk többen is eredményesek voltak, így végül négygólos győzelmet arattunk.

A magyar válogatott oda-vissza megverte legerősebbnek vélt riválisát, így négy mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel és 8 ponttal áll selejtezőcsoportja élén, 6 egységgel megelőzve Oroszországot és Portugáliát. A mieink már csak matematikailag nem végezhetnek a csoport élén, de ez az eredmény a csoportok sorsolása után a minimálisan elvárható volt a csapattól.

A válogatott eb-selejtezőn legközelebb június 10-én lép pályára Portugáliában, akkor már csak a csoportelsőség bebiztosítása lesz a feladata Talant Dujsebajev együttesének.

Szép volt, fiúk!

(Fotó: Nemzeti Sport Online)

Read previous post:
Ezért ne baszogasd a telefonod vezetés közben!

Kokaint fogyasztottak a kajak-kenus világklasszisok?

Close