5 diétás üzlet Debrecenben

Az előző bejegyzésemben összegyűjtöttem nektek a tartható diéta legfontosabb szabályait. Most abban próbálok segíteni nektek, hogy Debrecenben megtaláljátok azokat a helyeket, ahol nem csak jót, de egészségeset is tudtok enni. Íme öt debreceni diétás üzlet.

1. Sugar Free Cukormentes Cukrászda (Piac u. 66.)

A Piac utca 66 szám alatt lévő cukrászdába belépve már lehet is érezni a megszokott édes illatokat és fel sem merül az emberben, hogy itt minden finomság cukormentes. Árulnak süteményeket, tortákat és fagylaltokat is. Termékeik közt rengeteg a paleolit finomság, melyekben nincs se glutén, se laktóz, sőt még tojásmentes desszertek is kaphatók. Az édességek ízéből pedig biztos senki nem mondaná meg, hogy épp egy diabetikus sütményt eszik.

(Sugar Free Cukormentes Cukrászda Facebook)

2. Volt egyszer (Piac u. 16.)

A belvárosban található kávézóban is gondoltak a diétásan étkező emberekre: náluk is kapható paleolit máktorta. A mák kedvelt összetevője a paleo étrendnek, hiszen alacsony a glikémiás indexe és emellett nagyon jó a méregtelenítő hatása is a szervezetre. A kávédat se kell feltétlen tehén tejjel kérned, választhatsz több féle “paleolit tej” közül is, sőt a cukron kívül más édesítési módszerre is van lehetőség.

3. Update pékségek (Csapó u. 25. és Tesco Kishegyesi út 1-11.)

Az Update boltok két, könnyen elérhető helyen is megtalálhatók Debrecenben. Aki diétázik, annak mindenképp ismernie kell ezeket az üzleteket is, hiszen itt szinte minden megtalálható amire csak egy diétázó vágyhat. A túró ruditól kezdve, a diétás italokon át, a töltött káposztáig minden van. A legtöbb termékről ez esetben se lehetne megmondani, hogy nem tartalmaz cukrot és hogy szénhidrátcsökkentett.

(Debrecen Update Pékség Facebook)

4. Cut & Coffee (Hal Köz 3/a)

Debrecen egyik legfelkapottabb terén található kávézóban is kapható egy pár diétás ennivaló. Saját készítésű szendvicseik közt vannak teljes kiörlésű lisztből és graham lisztből készültek is. Az ízük isteni, úgyhogy nem szabad kihagyni őket. Sőt ez a hely még a kutyás vendégek előtt is nyitva áll.

5. Pizza Vespa (Piac u. 17.)

Sokszor nem könnyű betartani a diétás étrendet, főleg ha már nagyon éhes vagy, és nem kívánsz semmi mást, csak egy finom pizzát. Ilyen esetekre is van megoldás. A Piac utcán található Pizza Vespában már kérheted Vital+ tésztával is a pizzádat, sőt, csökkentett zsírtartalmú mozzarella sajtot is kérhetsz rá.

Read previous post:
Nyerj páros belépőt a debreceni PlayIT Show-ra!

Majdnem 2 milliót keres a Debreceni Egyetem kancellárja

Close