A belvárosi ingatlanok mellé 810 millió forintot is kap a Magyar Görögkatolikus Metropólia

A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.

Emellett a kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy az emberi erőforrások miniszterének és a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell a 2016-ban szükséges 1,1 milliárd, illetve a 2017-ben szükséges 390 millió forint forrás biztosításáról az adott évi költségvetésben.

A Ferenc pápa által alapított Hajdúdorogi Metropólia megalakulását március 23-án ünnepélyes szentmisén hirdették ki a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban. A március 20-án meghozott pápai döntést hivatalosan Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa jelentette be.

Kocsis Fülöp, hajdúdorogi metropolita szűk egy hónapja fordult a debreceni önkormányzathoz, hogy a Petőfi téren található üresen álló épületegyüttest ingyen igénybe venné a Magyar Görögkatolikus Metropólia. Az önkormányzat az ingyenes használatbavételről szóló előterjesztést 29 igen, nulla nem és öt tartózkodás mellett elfogadta.

Forrás: MTI

 

Read previous post:
Ma tartják a roma ellenállás napját

Megvan a PlayIT villámjátékunk nyertese!

Close