Közel 5 milliárdos támogatást nyert a Debreceni Egyetem

Több mint 27 milliárd forint áll a felsőoktatási intézmények rendelkezésére az év végéig különböző fejlesztések megvalósítására a felsőoktatási stratégiához kapcsolódva – közölte Palkovics László, felsőoktatási államtitkár.

A 27 milliárdos keretből összesen 81 projektet támogatnak – jelezte az államtitkár, aki hozzátette: a szerződéseket péntekig megkötötték az érintett intézményekkel. A támogatott intézmények a konvergencia régióból kerülnek ki: a Debreceni Egyetem közel ötmilliárdos támogatást nyert el, az Eszterházy Károly Főiskola közel 2,5 milliárdot, a Miskolci Egyetem 2,35 milliárdot, a Pécsi Tudományegyetem 2,33 milliárdot, a Szegedi Tudományegyetem 2,1 milliárdot fordíthat fejlesztésekre. A Széchenyi István Egyetem támogatási kerete több mint 2 milliárd, a Nyugat-Magyarországi Egyetemé 1,61 milliárd, a Kecskeméti Főiskoláé 1,56 milliárd, a Kaposvári Egyetemé 1,54 milliárd, a Szent István Egyetemé 1,53 milliárd, míg a Pannon Egyetemé 1,28 milliárd.

Palkovics László elmondta: a támogatások jelentős része tartalomfejlesztésre vonatkozik, a pályázatokat év végéig le kell zárni.

MTI

Read previous post:
Ilyen volt a 2. debreceni BMW találkozó – I. nap

Vigyázzatok! Mérgező facebookos eki terjed országszerte!

Close