Fahéjszagolgatós incidens: az Auchan szerint jogszerű volt az eljárás

A múlt héten számoltunk be arról az április végi sztoriról, ami egy hölggyel történt egy debreceni áruházban. Most reagált a történtekre a másik fél is, az Auchan Magyarország Kft. egyik illetékese.

A történet főszereplője a barátnőjével egy fahéjrudat szagolt meg az áruházban, majd a pénztárnál a fizetés után a biztonsági őr megkérte őket, hogy menjenek vele egy helyiségbe. Ezután kamerafelvételekre alapozva próbálták rájuk bizonyítani azt, hogy beleharaptak a fahéjba, majd a rendőröket is kihívták a helyszínre, akik megkérdezték tőlük, hogy hajlandóak-e kifizetni a zacskó fahéjat? Miután kifizették (amit korábban a biztonságiaknak is felajánlottak), a rendőrök pedig megbizonyosodtak a felvételek alapján arról, hogy nem indítható eljárás, távoztak a helyszínről. A történtek után a hölgy eldöntötte, hogy többet nem vásárol az Auchan-ban, ráadásul elküldte az egész sztorit a Tékozló Homárnak.

A cikkünkkel egy időben természetesen megkerestük az Auchan-t is, akik mostanra eljuttatták hozzánk állásfoglalásukat, és ahogy ígértük, ezt is változtatás nélkül megosztjuk olvasóinkkal:

Tisztelt Prezenszki Alex,

Az áruházainkban megtalálható kimért termékek esetében élelmiszerbiztonsági okok miatt kiemelten fontosnak tartjuk a termékek higiénikus, megbízható tárolását és mérését, azért, hogy a termékek ne szennyeződhessenek az árusítás, vásárlás során – ez vásárlóink érdekében történik, ezért vizsgáljuk ki, ha kérdés merül fel.

Az Auchan Magyarország Kft. az említett esetet kivizsgálta, az eljárást jogszerűnek és szabályszerűnek találta, az ügyben nem indult hivatalos eljárás, így lezártnak tekintjük.

Számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink számára biztonságos, egészséges és kiváló minőségű termékeket kínáljunk, reméljük, hogy vásárlónk is megérti az eseti eljárások szükségességét.

Nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget, a biztonsági munkatársaink képzése során figyelmet fordítunk arra, hogy a hasonló helyzetekben a vásárlókkal udvariasan, és szakszerűen járjanak el.

Üdvözlettel:

XY
InfoCenter Csoportvezető

Auchan Magyarország Kft.
2040 Budaörs, Sport u. 2-4
Tel.: 06-40/10-90-10
Email: [email protected]

Read previous post:
Üdítőre cserélte el a lopott lombfúvót

Orbán megígérte: hazazavarja a menekülteket Debrecenből!

Close