Orbán véleménye a homofóbiáról

Orbán Viktor debreceni látogatása során a homofóbia-ellenes világnap apropóján a melegekről is kifejtette a saját véleményét az index riporterének.

A kormányfő szerint Magyarországon alapvetően a tradicionális értékek érvényesülnek, és országunkat a tolerancia jellemzi. Hozzátette azonban, hogy ez nem azt jelenti, hogy “tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk”. A férfiak és a nők között létrejött házassági kapcsolat és az attól eltérő együttélési formák között világos különbségeket tesz a magyar alkotmány, és ezen nem is kívánnak változtatni.

Orbán azt is mondta, hogy hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt a provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne. Kijelentette: az érintettek Magyarországon biztonságban vannak, megkapják az őket megillető tiszteletet, s a külföldiek sem érzik ebből a szempontból veszélyesnek országunkat. Fontosnak nevezte a jó együttélést, megjegyezve: ha bármelyik irányba elmozdulna ez a rendszert, akkor a mostani békés, nyugodt egyensúly-állapot megszűnne. Ez senkinek nem érdeke – tette hozzá.

Forrás: MTI

Borítókép: europarl.europa.eu

Read previous post:
Korzózott egyet Debrecen belvárosában Orbán Viktor és holdudvara

Egyetemi kiskutyaszobákkal a stressz ellen

Close