Illegális dohánygyárat számoltak fel Debrecenben

A rajtaütéskor javában folyt az adózatlan jövedéki termék nagyüzemi gyártása, az ott tartózkodók éppen a szárított dohánylevelek darálását és kiszerelését végezték.

A dohánygyár Debrecen határában működött egy drótkerítéssel körbevett telephelyen, melyet nagytestű kutyák őriztek. A pénzügyi nyomozók és pénzügyőr járőrök három tonnányi, összesen hetvenkét millió forint értékű dohányt találtak. A rajtaütéskor az épületben négy ember dolgozott, ők a dohánylevelek darálását, kiszerelését és mérlegelését, illetve a fogyasztási dohány csomagolását végezték. A csarnok közepén ömlesztve szárított dohánylevelek, egyedi számsorral és vonalkóddal ellátott kartondobozok, digitális mérleg, fóliahegesztő és láncos dohánydaráló gép segítette a munkafolyamatot. A munkások a telephely tulajdonosáról nem tudtak adni semmilyen információt.

A büntetőeljárás költségvetési csalás, valamint jövedékkel való visszaélés elősegítése miatt folyik. Az elkövetők tettükért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Forrás: Dehir

Read previous post:
Most meg fogsz lepődni, mert a MÁV nagyon ritkán csinál ilyet

Damu Roland Debrecenben haknizik az új könyvével

Close