Komoly változások jöhetnek az oktatásban

Újabb változtatások történnek az oktatásban 2016-ban, a középiskolák nevei változnak.

A 2016/2017-es tanévtől a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák néven futnak tovább. Emellett ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése, mely azt a célt szolgálja, hogy azok, akik nem szeretnének a középiskola után főiskolára vagy egyetemre menni, ők is tudjanak karriert építeni, hogy minél több esélyük legyen a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez.

Az érettségit megelőző időszakban a szakmai oktatásra és a gyakorlati órákra nagyobb hangsúlyt fognak fektetni – derült ki a szerdai Országgyűlésen elfogadott törvényjavaslatból.

Az MSZP ötletkosara sem üres, 2017 szeptemberétől az általános iskolák alsó tagozatát 4-ről 5 évesre szeretnék növelni, így alakítva át 8-ról 9 évesre az alapfokú oktatást. Szerintük ez jótékonyan hatna a gyerekek fejlődésére. Az írás, olvasás, számolás tanulására elmondásuk szerint több időt kellene szentelni, mert a gyerekek iskolában eltöltött első éveik alapvetően meghatározzák a jövőbeli teljesítményüket.

Egy másik javaslatuk a felsőoktatásban dolgozók fizetésének növeléséről szól, az ott oktatók 20%-al keresnének többet, valamint a nem tanári presztízsű dolgozók 15%-al.

MTI

Read previous post:
16 tévhit a depresszióról

Ezt csak azok fogják érteni, akik éltek a 90-es években

Close