DEBRECORDS: Megjelent a hajdúszoboszlói Scedio zenekar új kislemeze

Egy kisebb szünet után  új EP-vel jelentkezett a hajdúszoboszlói Scedio zenekar.

A leginkább progresszív rockot játszó zenekar 2011-ben alakult. Korábban, 2012-ben már kiadtak egy kislemezt, most azonban egy kisebb szünetet és tagcserét követően egy három számos EP-vel jelentkeztek, mely a “Splinters” nevet kapta.

10903859_815192105236114_4624543563010181158_o

artwork: Szabó Gábor

A Scedio stílusát nem egyszerű behatárolni, hiszen- bár leginkább progresszív rockot játszanak- sokszor keményebb elemek is helyet kapnak dalaikban. Azzal, hogy több műfajt kevernek mindenképpen egy egyedi stílust sikerült kialakítaniuk, illetve az őket inspiráló zenekarok hatása is erősen érződik munkáikon:  “Zenekarok közül nem egyszerű a helyzet. Sokan vagyunk és sokszor elég szélsőségesen elkülönül az ízlésünk, de ez jól is van így! Ami nagyjából közös, az a Karnivool, Isten Háta Mögött, Turbo, Óriás, Dream Theater, Subscribe, Special Providence. Kivéve persze Gabit, aki a felsoroltakból is max. Karnivool-t hallgat, de ez is így van jól!” – mondta el Nagy Zoltán, gitáros.

Egymás után végighallgatva a két lemezt az előzőhöz képest rengeteget fejlődtek a srácok: ugyan megtartották a jellegzetes, “színes” stílusukat, de a dalok sokkal összeszedettebbek, sokkal jobban fel vannak építve. Technikai szempontból is meglehetősen profibb lett az új anyag: a felvételekben Biró Tamás segítségét kérték. “BT-nek alapvetően nagyon sokat köszönhetünk… Igazi producer jellem, aki pontosan tudja, mikor kell kompromisszumot nem ismerően odacsapni, és mikor kell engedni a zenekart kísérletezni. Iszonyat profi a mi megítélésünk szerint.”

 Az anyagot egyébként már 2014-ben elkezdték felvenni, a megjelenés viszont azért húzódott el ennyire, mert eleinte ki sem akarták adni. “A felvételek kellemes, sírva röhögős baráti hangulatban teltek.  Gyakorlatilag BT hálószobájában meg a próbatermünkben vettük fel az egészet.  Aztán persze volt sok pöcsölés, főleg a mi részünkről: mivel alapvetően kiadni sem akartuk, nagyon kényelmes tempóban csináltuk a dolgunkat. Aztán mikor eldöntöttük, hogy kiadni is szeretnénk, akkor persze lehetett rohanni meg jajveszékelni, hogy időben legyünk.”

A zenekar célkitűzései között szerepel, hogy minél többet tudjanak koncertezni. Aktívan terveznek részt venni az underground színtéren, és semmiképp sem szeretnének megint eltűnni.

A Scediot legközelebb lemezbemutató koncertjükön láthatjátok Hajdúszoboszlón, a Rock Cafe-ban, a dAsh zenekar kíséretében.

Read previous post:
Rosszul lett egy utas a Debrecenbe tartó repülőn

Újabb két idegenellenes szlogen

Close